ANI, anchetă în lanț a șase grei din politică. Iohannis, Stolojan și Vanghelie, sub lupă

politicieni_acuzati_ANI
politicieni_acuzati_ANI

Agenția Națională de Integritate cercetează două nume grele din PDL, două din PSD și două din PNL. Europarlamentarul Theodor Stolojan este acuzat de fals în declarații pentru nedeclararea unor acțiuni la Transgaz Mediaș, în valoare de 94.000 de euro. Parchetul a fost sesizat în acest caz. Celălalt democrat-liberal, fostul președinte CJ Dâmbovița Florin Popescu, este acuzat de conflict de interese, pe motiv că ar fi semnat șapte acte adiționale încheiate la instituția pe care o conduce și o companie la care a fost acționar și administrator.

Liberalul Klaus Iohannis este acuzat că deținea funcția de Primar al Sibiului, dar, în același timp, reprezenta municipiul la Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu și S.C. PIEȚE S.A. ANI mai spune că Adrian Căncescu deținea funcția de Președinte al CJ Brașov, și era simultan reprezentant al Județului în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu.

Social-democrații Nicușor Constantinescu și Marian Vanghelie sunt și ei cercetați. Primarul sectorului 5 este verificat pentru o diferență nejustificată de aproximativ 180.000 de euro între avere și venituri. Constantinescu este anchetat pentru deținea atât funcția de Președinte al CJ Constanța, cât și calitatea de reprezentant al Județului în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanța.

Comunicatele ANI despre cei șase politicieni de top:

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența unei diferenţe semnificative, în sensul art. 18 din Legea nr. 176/2010, în cuantum de 787.246, 55 Lei (aprox. 180.300,59 Euro), între averea dobândită şi veniturile realizate împreună cu familia în perioada evaluată, respectiv 2008 - 2011, de către MARIAN DANIEL VANGHELIE, Primar al Sectorului 5, București.

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații de către THEODOR DUMITRU STOLOJAN, întrucât nu a menționat în declarațiile de avere și de interese, completate la data de 25.05.2012, acțiunile deținute la Societatea Națională de Transport Gaze Naturale „TRANSGAZ” S.A. Mediaș, a căror valoare la data completării declarațiilor era de aprox. 94.000 EURO, încălcând, astfel, prevederile art. 292 din Codul Penal al României. Având în vedere cele de mai sus, s-a dispus sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în vederea efectuării verificărilor cu privire la o posibilă încălcare de către THEODOR DUMITRU STOLOJAN a dispozițiilor art. 292 din Codul penal al României.

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunilor de conflict de interese de către FLORIN AURELIAN POPESCU, întrucât, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, a semnat contractul de proiectare și execuție lucrări nr. 436/20.10.2010, precum și șapte acte adiționale la contractul de lucrări nr. 134/19.06.2008, încheiate între Consiliul Județean Dâmbovița și S.C. PROCOR S.A., societate unde acesta a deținut calitatea de asociat până în luna iunie 2008, beneficiul patrimonial obținut fiind în cuantum de 1.003.509,37 Lei (aprox. 228.070 Euro).

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că IOHANNIS KLAUS-WERNER se află în stare de incompatibilitate, întrucât deține, simultan, atât funcția de Primar al Municipiului Sibiu, cât și calitatea de reprezentant al Municipiului Sibiu în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu (începând cu 30.04.2009 și până în prezent) și S.C. PIEȚE S.A. (începând cu 05.08.2010 și până în prezent), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că NICUȘOR CONSTANTINESCU s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de Preșesedinte al Consiliului Județean Constanța, cât și calitatea de reprezentant al Județului Constanța în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanța, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

- În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că ARISTOTEL ADRIAN CĂNCESCU se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 29.05.2009, întrucât deține, simultan, atât funcția de Președinte al Consiliului Județean Brașov, cât și calitatea de reprezentant al Județului Brașov în Adunarea Generală a Acționarilor în cadrul S.C. APĂ CANAL S.A. Sibiu, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel