Andronescu, după respingerea bacalaureatului profesional: E strict mâna lui Funeriu

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a arătat că este ”păcat” că cererea președintelui Traian Băsescu de reexaminare a Legii privind bacalaureatul profesional s-a spus atât de târziu și consideră că acest demers este ”strict mâna lui Funeriu”.

Președintele Traian Băsescu a retrimis, marți, Parlamentului pentru reexaminare Legea prin care este introdus bacalaureatul profesional din acest an. Referitor la decizia a șefului de stat, ministrul Educației a declarat pentru Mediafax, că acest demers este "strict mâna lui Funeriu", dar că săptămâna viitoare, actul normativ "va trece rapid prin Parlament".

"Este rea-credinţă din partea domnului Funeriu (consilier prezidenţial pe probleme de educaţie - n.r.). A dovedit, o dată în plus, că nu îi pasă de tineri. Atunci când ai responsabilităţi, trebuie să înveţi să îţi pese", a mai spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a susținut și că, în opinia ei, s-au pierdut două săptămâni în demersul pentru introducerea bacalaureatului profesional din 2013, întrucât solicitarea şefului statului de reexaminare a legii a fost făcută "exact în ultima zi prevăzută de lege, şi nu mai devreme". "Păcat că s-a spus atât de târziu", a adăugat Ecaterina Andronescu, încrezătoare că actul normativ "va trece rapid prin Parlament", săptămâna viitoare.

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, marţi, reexaminarea Legii care introduce Bacalaureatul profesional, susţinând că insuficienta reglementarea a acestuia este de natură să afecteze calitatea învăţământului şi buna desfăşurare a examenului de Bacalaureat pentru anul viitor.

Referitor la argumentele invocate de șeful statului în solicitarea de reexaminare, Ecaterina Andronescu a precizat că metodologia pentru bacalaureat este elaborată şi, în plus, nu este nevoie de o pregătire specială a elevilor, pentru că, practic, nu li se adaugă nimic la materiile pentru acest examen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel