Andrei Pandele își prezintă colecția de fotografii din Epoca de Aur

1975 agricultura
1975 agricultura

Duminică, de la orele 22.55, la TVR 1, Cătălin Ştefănescu îl are invitat în platoul Garantat 100% pe fotograful Andrei Pandele, care vine cu o serie impresionantă de fotografii din perioada comunistă.

”Arhitect de meserie, în anii de după Revoluţie, Andrei Pandele a fost recunoscut ca singurul fotograf, care a putut scoate la lumină o colecţie consistentă de fotografii din Epoca de Aur. Opera sa fotografică, dincolo de unicitatea sa, este păstrarea în imagini uluitor de adevărate a unei lumi în care mulţi dintre noi am existat, o lume pe care o dăm uitării fără să ne dăm seama că nu este suficient să vrei, pentru a putea uita cu adevărat.”, se arată într-un comunicat de presă

„Într-o ţară normală fotograful acesta s-ar fi bucurat de o recunoaştere pe care o merită cu desăvârşire. E singurul din România care a produs această colecţie sistematică, de o valoare artistică la fel de mare ca cea documentară. Ce este fascinant la aceste fotografii este că ele nu prezintă doar cozile la pâine şi lucrurile de atunci care acum par absurde, ci este o radiografie autentică a societăţii româneşti din Epoca de Aur, şi cu bune şi cu rele”, spune Cătălin Ştefănescu despre artistul Andrei Pandele.

Momentele muzicale din emisiunea de duminică vor fi susţinute de un cvartet de contrabaşi format din Andrei Niţica, Szasz Magor, Victor Savca şi Andrei Cerevcov. Muzica tânăra va fi reprezentată de Peter Săroşi Bând, iar acompaniamentul la pian îl face renumitul Puiu Pascu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel