Andrea Bocelli, scuze publice pentru comentariile sale despre COVID-19

Tenorul italian Andrea Bocelli și-a cerut scuze publice. 

Tenorul italian Andrea Bocelli a prezentat scuze publice miercuri în urma unor afirmaţii în care a lăsat impresia că minimalizează gravitatea maladiei COVID-19 spunând că nu cunoaşte pe nimeni care să fi fost internat la terapie intensivă, iar comentariile sale i-au supărat pe mulţi dintre italieni şi au stârnit un val de critici pe reţelele de socializare, informează Reuters, scrie Agerpres. 

Într-un mesaj video publicat pe Facebook, Andrea Bocelli şi-a cerut iertare pentru orice suferinţă provocată compatrioţilor săi. "Nu am avut intenţia de a îi ofensa pe aceia care avut de suferit din cauza COVID-19", a spus artistul.

Ce a spus celebrul tenor 



Luni, în timp ce a susţinut un discurs în Senatul Italiei, celebrul tenor a spus că nu crede că situaţia este atât de gravă pe cât o prezintă autorităţile, deoarece nu cunoaşte nicio persoană care să fi fost internată la terapie intensivă. El i-a îndemnat pe oameni să nu respecte restricţiile în vigoare.

Oficiali din domeniul sănătăţii l-au criticat pentru acele declaraţii, care au stârnit un val de nemulţumire pe reţelele de socializare. Un hashtag de pe Twitter, #BocelliVergognati (#Să-ţiFieRuşineBocelli), a devenit viral.

"Rămâi la cântat!", a scris un utilizator pe Twitter, adăugând că artistul nevăzător şi un superstar al muzicii clasice este suficient de norocos pentru că şi-a petrecut perioada de izolare "în vila sa uriaşă" şi că "nu a avut pe nimeni care să moară din familia lui".

Peste 35.000 de italieni au murit din cauza noului coronavirus

Un alt utilizator de pe Twitter a îndemnat asociaţia care administrează drepturile de autor ale artiştilor din Italia să nu îi mai plătească redevenţe lui Andrea Bocelli, iar un altul a spus că declaraţiile acestuia sunt lipsite de sens, "indiferent dacă ai simpatii de dreapta sau de stânga". Un club din oraşul natal al artistului, situat în Toscana, a eliminat unul dintre cele mai cunoscute cântece ale acestuia din tonomatele sale muzicale.

Declaraţiile iniţiale făcute de Andrea Bocelli sunt surprinzătoare, întrucât tenorul în vârstă de 61 de ani a devenit un veritabil simbol al unităţii naţionale la apogeul perioadei de carantină, când, în Duminica Paştelui, a cântat în Domul din Milano, fără public, în cadrul unui recital solo transmis în direct pe internet şi intitulat "Muzică pentru speranţă".

"Pe toţi acei oameni care s-au simţit ofensaţi sau au avut de suferit din cauza modului în care m-am exprimat - fără îndoială nu am făcut acest lucru în modul cel mai potrivit - sau a cuvintelor pe care le-am folosit, îi rog să accepte scuzele mele cele mai sincere, întrucât intenţia mea era de fapt cu totul opusă", a precizat starul italian în mesajul său de pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel