Andi Cristea, după declarațiile lui Timmermans: Pericol mortal pentru UE

Andi Cristea
Andi Cristea

Europarlamentarul PSD Andi Cristea a scris marţi, pe Facebook, că declaraţiile lui Frans Timmermans la adresa României reprezintă un comportament care „slăbeşte proiectul european şi adânceşte falia între Est şi Vest”, lucruri care pot reprezenta un „pericol mortal pentru UE”.

”Viitorul și unitatea proiectului european sunt mult mai importante decât ambițiile politice ale unui grup politic de dreapta sau de stânga. Tipul de comportament politic care a dus la dezbaterea din Parlamentul European privind România este exact ceea ce slăbește proiectul european și adâncește falia între Est și Vest. Această falie și dubla măsură sunt pericole mortale pentru UE, dincolo de problema structurală a migrației care a bulversat țările vestice ale UE, fiindcă hrănesc politic partidele și electoratul cu tendințe anti-europene sau anti-sistem.

Declarațiile lui Frank Timmermans in Comisia de Libertăți Civile dovedesc că pentru statele din vest România este o țară cu valoare de întrebuințare strategică, unde establishement-ul politic trebuie ținut sub control cu prețul călcării în picioare a drepturilor și libertăților civile”, a zis Andi Cristea.

”Dacă într-un stat membru UE din vest 63% dintre judecători ar fi fost supuși anchetelor în ultimii trei ani, societatea civilă ar fi în stradă, dacă s-ar fi întâmplat în Olanda sau Germania ca un serviciu secret să efectueze investigații judiciare interzise de Constituție, am fi avut Comisia Europeană, gardianul tratatelor UE în stare de alertă, fiindcă, nu-i așa, justiția se face în sala de judecată și nu prin protocoale secrete și implicarea serviciilor secrete. România nu are o problemă cu statul de drept, România are o problemă cu respectarea drepturilor și libertăților civile.

România este un stat de drept, cu un guvern de stânga care a schimbat filosofia de guvernare și care are ca prioritate absolută creșterea veniturilor românilor. Patriotismul economic românesc deranjează”, a mai zis europarlamentarul PSD.

Dezbatere despre România, binevenită

”O dezbatere despre România este binevenită, dar ea ar trebui să se poarte în alți parametri. În anul Centenarului Marii nostre Uniri, am vrea poate să discutăm cu argumente și fără substrat politic despre Schengen sau MCV. Nu am văzut prea mult interes din partea PPE sau a Comisiei în a dezbate astfel de subiecte. Despre dubla măsură - când Timmermans era ministru de externe la Haga, se opunea intrării României în Schengen, după 2014 când a devenit prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, s-a transformat în susținătorul aderării noastre la Schengen, fiind de domeniul evidenței că decizia nu aparține Comisiei”, a conchis
Andi Cristea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel