Anca Alexandrescu, în lacrimi la TV, după ce i-a spus medicul Cîrstoveanu: Cum vă puteți uita în ochii părinților?

Jurnalista Anca Alexandrescu a rămas impresionată de o mărturisire făcută de medicul Cătălin Cîrstoveanu.

Anca Alexandrescu, prezentatoarea emisiunii "Culisele statului paralel" de la RealitateaPlus l-a întrebat pe medicul Cătălin Cîrstoveanu, șeful secției de Terapie Intensivă pentru nou-născuți de la Spitalul „Marie Curie” din Capitală, care este cea mai mare provocare pentru medici. Cîrstoveanu a spus că cel mai greu pentru un medic este atunci când trebuie să spună părinților că bebelușul lor nu are șanse la viață.

"Să vezi un părinte care își îmbrățișează copilul care mâine nu va mai fi..."

"Uneori văd părinții în diverse ipostaze. Sunt părinți au căror copii nu au nici o șansă și stau și îi îngrijesc, îi țin în brațe, îi sărută, apoi se schimbă cu tatăl. Pandemia ne-a încurcat în perioada asta. Așa rău mi-a părut că nu am putut să cumpăr un aparat sau teste să pot să le facem la părinții noștri în fiecare zi. Mulți nu au putut să își vadă copiii pentru că nu au putut face teste în fiecare zi și nu le putem cere mereu să plătească 200-300 de lei pentru un test. Dar cei care sunt cu noi, rămân cu noi, tot timpul lângă copiii lor. Uitându-ne la ei, avem și noi un plus de energie pentru că, să vezi un părinte care își îmbrățișează copilul care mâine nu va mai fi, dă dovadă mare de dragoste și devotament pe care și mulți medici le arată", i-a mărturisit Cătălin Cîrstoveanu, răspuns care a emoționat-o până la lacrimi pe Anca Alexandrescu.

"Cum vă puteți uita în ochii părinților știind că peste câteva zile părintele nu v-a mai putea să își îmbrățișeze copilul? Îmi dau lacrimile pentru că și eu sunt părinte și mă gândesc ce este în sufletele acestor părinți.", l-a întrebat prezentatoarea cu lacrimi în ochi.

"Cineva trebuie să facă și lucrul acesta. Învățăm, școala nu ne-a învățat să facem lucrul acesta.", a răspuns medicul Cîrstoveanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel