Amenzi pentru mormanele de moloz şi gunoi abandonate pe domeniul public în Sectorul 6

Gunoi
Gunoi

În ultimele zile, polițiștii locali ai Sectorului 6 aflați în patrulare pe teren au depistat mai multe persoane care depozitau deșeuri provenite din construcții sau reamenajări interioare pe trotuare, în parcări sau în grădinile de bloc.

La începutul acestei săptămâni, în Cartierul Drumul Taberei, agenții au observat un tânăr în timp ce depozita saci cu deşeuri de natură diversă pe domeniul public. Din verificările efectuate, s-a stabilit că acesta se numește V.I.A., are 24 ani și domiciliul pe raza Județului Vaslui. Sancțiunea contravențională aplicată pentru încălcarea H.C.G.M.B. nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București s-a ridicat la 2.000 de lei.

Același act normativ a fost încălcat zilele trecute și de o doamnă în vârstă de 45 de ani, surprinsă de polițiști în timp ce “uita” câțiva saci plini cu deșeuri din construcții pe strada Valea Călugărească. Din verificări s-a demonstrat că persoana respectivă nu avea un contract de evacuare a deșeurilor încheiat cu o societate de salubrizare autorizată în acest sens, fiindu-i aplicată, de asemenea, o amendă contravențională.  

Gabriel Mutu: Nu aș vrea ca amenda să fie regula

Potrivit H.C.G.M.B. nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, persoanele fizice au obligaţia să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și/sau demolări pe domeniul public sau privat, această faptă   sancționându-se cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

“Pentru a menține un sector curat, iar eforturile noastre, ale autorității publice locale să nu fie zadarnice, vom acţiona prompt şi-i vom amenda pe toți cei care depozitează deşeuri pe domeniul public. Totuşi, nu aș vrea ca amenda să fie regula, ci să învăţăm să fim civilizaţi şi să ne respectăm în comunitate”, a declarat primarul Gabriel Mutu.

Primăria Sectorului 6 informează membrii comunității că, în cazurile în care își renovează locuințele și obțin deșeuri voluminoase, pot apela la operatorul de salubritate autorizat, de la care pot achiziționa saci speciali care vor fi, ulterior, ridicați de reprezentanții acestuia. Asociațiile de proprietari care nu au datorii la operator beneficiază gratuit, de două ori pe an, de un container de 4 metri cubi.

Vezi şi: Casa Regală, eveniment la Palatul Elisabeta

Se cere suspendarea activităţii Secţiei de Investigare a Magistraţilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel