Amenzi usturătoare pentru depozitul de deşeuri din Târgu Jiu

Deseuri - Foto arhiva, cu caracter ilustrativ
Deseuri - Foto arhiva, cu caracter ilustrativ

O amendă de 100.000 de lei a fost aplicată în urma unui control la depozitul de deşeuri din Târgu Jiu.

Comisarii de mediu au aplicat, vineri, o amendă de 100.000 de lei la depozitul de deşeuri din municipiul Târgu Jiu, în urma neconformităţilor constatate, se arată pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Gorj, scrie Agerpres. 

"Astăzi (vineri - n.r.) a fost finalizat un nou control la depozitul de deşeuri Târgu Jiu efectuat de către o comisie mixtă constituită din comisari de la Comisariatul General al Gărzii Naţionale de Mediu şi de la Comisariatul Judeţean Gorj. Rezultatele controlului au condus la obligarea operatorului economic care administrează acest depozit de deşeuri sa ducă la îndeplinire un nou program de măsuri stabilit pentru combaterea disconfortului olfactiv. S-a aplicat încă o sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei pentru neconformităţile constatate. De asemenea, potrivit legislaţiei în vigoare şi a competenţelor Gărzii Naţionale de Mediu, se va notifica autoritatea de mediu care a emis autorizaţie cu privire la neconformităţile constatate", se menţionează în postare.

A mai fost aplicată o amendă asemănătoare



În urmă cu circa zece zile, comisarii de mediu au mai aplicat o amendă de 100.000 de lei la depozitul de deşeuri, ca urmare a faptului că "disconfortul olfactiv nu a fost diminuat considerabil", iar unele lucrări au fost efectuate fără respectarea avizelor.

"La expirarea termenelor din programul de măsuri asumat de operatorul depozitului Târgu Jiu pentru conformare la miros, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au constatat că, deşi s-au dus la îndeplinire în proporţie de peste 95% măsurile stabilite, disconfortul olfactiv nu a fost diminuat considerabil, aspect sesizat în zona de impact a cartierului Slobozia - Târgu Jiu . Mai mult, în această perioadă, comisarii Gărzii de Mediu Gorj au identificat lucrări executate de operator fără respectarea avizelor emise pe celula de depozit închisă. Faţă de aceste aspecte, în limita competenţelor legale, a fost aplicată o nouă sancţiune contravenţională în valoare de 100.000 lei. A fost stabilit un nou program de măsuri pentru corectarea neconformităţilor identificate", se arată într-o postare pe Facebook de pe 17 noiembrie a Gărzii de Mediu Gorj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel