Ambasadorul Marii Britanii recită "Revedere", de ziua lui Eminescu

martin harris
martin harris

Martin Harris, ambasadorul Marii Britanii la București, a recitat "Revedere" în limba română, de ziua lui Mihai Eminescu. Mesajul său a fost centrat pe faptul că pădurile Romaniei sunt printre cele mai frumoase din Europa şi trebuie protejate.

Harris a înregistrat şi un mesaj video,  pe pagina sa de Twitter, filmul urmând a fi postat în cursul zilei pe canalele de social media ale Ambasadei Marii Britanii.

"Ianuarie este o luna a marilor scriitori cred, în România şi in Marea Britanie. Pe 25 ianuarie, marcăm în Marea Britanie ziua de naştere a lui Robert Burns, poetul național al Scotiei, şi tot pe 15 ianuarie marcăm ziua lui Mihai Eminescu, şi cu aceasta ocazie aş dori sa citesc o poezie de Mihai Eminescu. Am ales, cred că, o poezie celebră, «Revedere», care este despre o întalnire între un om, cred Eminescu, şi o padure", spune ambasadorul britanic.

Harris explică alegerea deoarece el crede că "peisajul României este probabil dintre cele mai frumoase pe continentul Europei din cauza pădurilor, şi din cauza pădurilor virgine, ceva unic în Europa şi ceva foarte valoros".

 El spune că "o pădure plină de flori, de animale, de biodiversitate" este foarte importantă şi trebuie păstrată pentru viitor.  Ambasada Marii Britanii sprijină în prezent proiectul "Plantăm fapte bune", destinat protecției pădurilor din România, a adăugat Harris.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel