EXCLUSIV  Am sunat să mă cazez pe Valea Prahovei de Paști în pandemie. Ce a urmat. Discuții telefonice

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Sărbătorile Pascale sunt complet neobișnuite în acest an, iar autoritățile fac apel la români să nu părăsească domiciliile decât în cazuri urgente.

Pentru a vedea dacă am avea unde să ne cazăm de Paști și în a doua zi de Paști, am sunat la mai multe pensiuni de pe Valea Prahovei, în ciuda Ordonanțelor Militare. Voiam să vedem dacă proprietarii pensiunilor respectă cerințele impuse de autorități.

„Nu, avem închis în perioada aceasta. Altă dată, cu mare drag vă primim", mi-a răspuns reprezentantul unei pensiuni. Întrebat dacă aș putea totuși să găsesc cazare altundeva, în aceeași zonă, el mi-a răspuns: „Mai sunt deschise, dar nu știu exact. Dacă vă uitați pe site-uri sau altundeva sigur găsiți". Așadar, am continuat să sun.

Am găsit, dar cu condiții

Sunând la altă pensiune, răspunsul a fost de această dată pozitiv. „A, întrebați de Paști? O cameră singură? Da... dar nu închiriem numai cu camera", a spus reprezentantul. „Avem pensiunea liberă, dar închiriem cu totul, să știți. Nu închiriem camera pentru că nu merită, știți... parțial din cauza situației de acum. Dacă o închiriem pe toată e altceva, dar la o cameră nu merită deranjul. Avem 7 camere și 15 locuri de cazare".

Lămurit, domnul mi-a făcut o ultimă ofertă: „Dacă sunteți mai mult și vreți mai multe camere, da, cu prietenii. Dar așa, pentru o cameră, nu  merită".

Am dat în final de un proprietar foarte sincer

„Nu o să găsiți nicăieri cazare", mi-a răspuns reprezentantul. „Nu știu dacă v-ați uitat la televizor, dar toate hotelurile și pensiunile de la Sinaia au activitatea suspendată. De fapt, în majoritatea stațiunilor, poate chiar peste tot".

Vorbind despre ce înseamnă să călătorești în starea de urgență, el a adăugat: „Ideea e că nu venea nimeni. În plus de asta, nu știu dacă dumneavoastră voiați să mai stați cu alte 19-20 de camere de oameni străini, despre care nu știați de unde sunt, de unde vin. La Sinaia, încercați degeaba".

Amintindu-i de convorbirea de mai sus, în care cineva s-a oferit să închirieze o întreagă pensiune pentru mai multe persoane, domnul mi-a amintit de riscuri: „Numai ăia care se mai riscă mai închiriază. Mergeți în toată vila, dar dacă vine un control pentru dumneavoastră o să vă amendeze de nu o să mai vreți niciun concediu. Știți... ce grup e mai mare de trei persoane care nu locuiesc în aceeași casă, deja nu este voie".

Cel mai sigur este acasă

Cu toate că dacă încercăm cât putem să găsim o cazare putem călători de Paști, trebuie să ținem cont de recomandările autorităților și experților medical. În plus, pe lângă cazare, o problemă este și transportul până la pensiune. Fără un motiv întemeiat, ieșirile din casă sunt pasibile de amendă, iar acestea sunt usturătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel