Alți polițiști uciși în timpul protestelor din Iran. Bilanțul deceselor în urma manifestațiilor a ajuns la 185

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Alți doi polițiști iranieni și-au pierdut viața în timpul manifestațiilor din Iran.

Doi polițiști iranieni au fost uciși în timpul protestelor împotriva autorităților țării din Orientul Mijlociu, transmite presa de stat, conform BBC. Videoclipurile apărute pe rețelele de socializare arată faptul că studenții ies la manifestații în întreaga țară.

Zeci de protestatari și-au pierdut viețile de când situația a fost declanșată în urmă cu o lună, după ce tânăra Masha Amini a fost ucisă de poliție că nu își acoperise părul. Femeia de 22 2de ani a murit în custodia autorităților în data de 16 septembrie, la trei zile după ce a fost arestată.

Cel puțin 20 de polițiști sau membri ai forțelor de ordine au fost uciși în ultimele trei săptămâni, în timpul manifestărilor. Ministrul de Externe german, Annalena Baerbock, a cerut măsuri mai serioase împotriva celor care se opun protestelor. Ea a spus că cei care „bat femei și fete pe stradă” sunt de partea greșită a istoriei, asigurând în același timp că Uniunea Europeană se va ocupa de cei responsabili și le va bloca activele.

Un grup de activiști pentru drepturile omului din Iran, cu sediul în Norvegia, spune că 185 de persoane au fost ucise de la începutul situației, printre care și 19 minori.

Momentul în care televiziunea de stat iraniană a fost atacată de hackeri

Un grup de susţinători ai manifestaţiilor împotriva regimului islamic din Iran a piratat televiziunea de stat, difuzând sâmbătă seara o imagine în care liderul religios suprem, ayatollahul Ali Khamenei, apare în flăcări, cu capul în cătarea unei lunete de armă, scrie Agerpres.

În acelaşi timp, pe ecran a fost afişat un mesaj scris: "Sângele tinerilor noştri ţi se scurge de pe degete".

Atacul a fost revendicat de un grup autointitulat Edalat-e Ali (Dreptatea lui Ali), care susţine mişcarea de protest declanşată în Iran de moartea unei tinere arestate de poliţia de moravuri.

În august anul trecut, aceeaşi grupare publicase pe internet înregistrări video cu gardienii închisorii Evin din Teheran bătând sau maltratând deţinuţi.

Imaginile difuzate sâmbătă au fost preluate în reţelele sociale de mai multe organizaţii media în limba farsi. La final apare prezentatorul jurnalului informativ, cu o expresie crispată şi ochii îndreptaţi spre cameră.

Agenţia de presă iraniană Tasnim a confirmat că televiziunea de stat a fost "piratată câteva momente de agenţi anti-revoluţionari".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel