Altercaţie între un pieton care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti

Alexandru Ichim / 10 apr 2019 / 20:14 Salveaza PDF Comentarii
Poliție
Descriere foto: Poliție

Altercaţie între un pieton care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti. Bărbatul a fost imobilizat de oamenii legii. 

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa a precizat miercuri, în urma apariţiei în spaţiul public a unei înregistrări video cu o altercaţie în care au fost implicaţi un bărbat care a traversat neregulamentar şi mai mulţi poliţişti, că intervenţia acestora a fost conform normelor legale în condiţiile în care pietonul a devenit "agitat" şi a încercat să fugă.

"În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 16,30, un bărbat în vârstă de 37 de ani a traversat bulevardul 1 Decembrie 1918 prin loc nepermis, încălcând astfel normele rutiere care reglementează circulaţia pietonilor pe drumurile publice. Bărbatul în cauză a fost observat de membrii unui echipaj mixt poliţie rutieră - ordine publică, ce i-au solicitat să se legitimeze, punându-i în vedere că urmează a fi sancţionat contravenţional pentru abaterea rutieră. Acesta a refuzat să se legitimeze în faţa poliţiştilor, devenind agitat şi a încercat să fugă în momentul în care era condus la autospeciala Poliţiei", a informat IPJ Constanţa.

Bărbatul a fost imobilizat de polițiști

 

Conform procedurilor, în situaţia în care unei persoane nu i se poate stabili identitatea, ea este condusă la cel mai apropiat sediu de poliţie pentru acest lucru, se menţionează în comunicat.

"Întrucât bărbatul a devenit recalcitrant şi activ fizic, a fost imobilizat de către cei doi poliţişti, în sprijinul cărora a sosit şi un alt echipaj de poliţie. Intervenţia poliţiştilor a determinat calmarea persoanei respective, bărbatul colaborând în stabilirea identităţii sale", potrivit IPJ.

Pentru abaterile săvârşite, şi anume, încălcarea normelor rutiere şi refuzul iniţial de legitimare, persoana în cauză a fost sancţionată cu amendă contravenţională în cuantum de 790 de lei.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24