Alimente PERICULOASE cu E.coli, Salmonella și Listeria. Listă INTERZISĂ

 mâncare
mâncare

Trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară au identificat alimentelor responsabile de epidemiile cu E.coli, Salmonella, Listeria și Campylobacter. Raportul lor a fost publicat în urmă cu puțin timp! DC MEDICAL a scris care sunt alimentele potențial periculoase.

În fiecare an, în Statele Unite se estimează că 9 milioane de persoane se îmbolnăvesc, 56.000 sunt spitalizate și 1.300 mor din cauza unor intoxicații alimentare provocate de agenți patogeni cunoscuți. Aceste estimări ne ajută să înțelegem gravitatea acestei probleme de sănătate publică. Cu toate acestea, pentru a dezvolta măsuri eficiente de prevenire, trebuie să înțelegem tipurile de alimente care contribuie la această problemă.

Au analizat date de la 1.255 de focare

Pornind de la această ideea, trei instituții americane care reglementează sănătatea umană și siguranța alimentară care fac parte dintr-un grup numit Colaborarea în domeniul analizei siguranței alimentelor (The Interagency Food Safety Analytics Collaboration sau IFSAC) și-au reunit eforturile pentru a identifica grupurile de alimente și bacteriile periculoase pe care le transmit acestea.

Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), Administrația Statelor Unite pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Serviciul de Securitate Alimentară și Inspecție al Departamentului Agriculturii din SUA (USDA-FSIS) sunt cele trei instituții americane reunite sub umbrela IFSAC, care au elaborat o metodă de estimare a surselor de intoxicație alimentară prin utilizarea datelor epidemice din 1998 până recent pentru patru agenți patogeni prioritari: Salmonella, Escherichia coli O157, Listeria monocytogenes și Campylobacter.

Datele au provenit de la 1.255 focare de intoxicație alimentară care au avut loc între 1998 și 2016 și pentru care fiecare aliment confirmat sau suspectat a fost inclus într-o singură categorie de alimente. Metoda se bazează cel mai mult ultimii cinci ani ai intervalului analizat (2012-2016).

Citiți continuarea pe DC MEDICAL

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel