Alfred Simonis, critici la adresa Guvernului Orban: Nu este prima încercare de ocolire a promisiunilor

Alfred Simonis, liderul grupului PSD de la Cameră, a criticat dur Guvernul Orban, făcând referire la promisiunile din campania electorală.

"Incapabil să-și onoreze promisiunile făcute în campania electorală, Guvernul Orban inventează motive pentru angajarea răspunderii. Ultimul pe listă, decontarea transportului școlar! Deși, prin liderul de grup, a solicitat - și a obținut!- introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.51/2019, Ludovic cel Bun la Toate (mai puțin la respectarea promisiunilor făcute propriului electorat!) ne anunță pompos că Guvernul său își va asuma răspunderea pe abrogarea acestui proiect.

"Principiul Ludovic, fă-te că lucrezi!"

Total surprinzător, anunțul vine după ce, chiar în această săptămână, guvernul PNL nu s-a obosit să-și trimită reprezentanții de la Ministerul Dezvoltării în Comisia de Transporturi, pentru a-și susține punctul de vedere, respectiv amendamentele propuse chiar de colegii din propriul partid. Și aceasta în condițiile în care membrii PSD din respectiva comisie s-au pronunțat pentru susținerea integrală a amendamentelor depuse.

De altfel, nu este prima încercare de ocolire a promisiunilor făcute propriului electorat și inventarea unor motive pentru angajarea răspunderii, altele decât cele promise, pe principiul Ludovic, fă-te că lucrezi! Chiar în urmă cu câteva zile, același Guvern Orban anunța angajarea răspunderii pe Legea Bugetului de stat, pentru ca a doua zi, realizând neconstituționalitatea și implicațiile unui asemenea demers, să renunțe la idee", a scris Alfred Simonis pe Facebook.

"Amânarea a fost decisă chiar cu votul PNL"

"Faptele, pe scurt:

1. La solicitarea dlui Florin Roman, OUG 51/2019 este introdusă pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaților.

2. În ședinta Comisiei de Transporturi, deși membrii PSD au fost de acord cu susținerea amendamentelor depuse de PNL la Comisia de Administrație (comisie co-raportoare), dl. Moșteanu (USR) a solicitat amânarea cu o săptămână, invocând lipsa de interes a Ministerului Dezvoltării, care nu s-a deranjat să-și trimită reprezentantul pentru a susține modificările legislative. Amânarea a fost decisă chiar cu votul PNL-ul, prin președintele Comisiei de Transport, dl. Bodea.

3. Astăzi Ludovic Orban anunță angajarea răspunderii guvernului pe abrogarea OUG 51/2019, deși acest lucru se putea realiza, fără probleme, zilele trecute în Parlament.

4. Într-adevăr, nu ar mai fi avut prea multe motive pentru angajarea răspunderii...", a mai scris acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel