EXCLUSIV  Alexander Hausvater, semnal de alarmă asupra influenţei politicii în cultură: O politică slabă distruge tezaurul ţării

Mihai Ciobanu / 21 noi 2019 / 11:30 Salveaza PDF Comentarii

Regizorul Alexander Hausvater vorbeşte despre cel mai nou spectacol la care lucrează, "Barbă Albastră", piesă care va putea fi urmărită la Teatrul "Stela Popescu" din Bucureşti. 

În contextul piesei la care lucrează, Alexander Hausvater a atras atenţia asupra faptului că arta, cultura, trebuie să se raporteze la ceea ce se întâmplă în societate în prezent şi asupra faptului că actul cultural trebuie să fie o reflexie a politicii actuale. 

"E un spectacol care îmbină muzică, coregrafie, cinematografie, video, toate modalităţile ca să spunem o poveste. Când faci cultură, trebuie să te întrebi: de ce facem acest titlu, de ce aici, de ce acum? Trei întrebări. Actualizarea unui spectacol trebuie să fie paralelă cu ce se întâmplă în această societate.

Cultura e o reflexie a politicii: noi vorbim tot timpul de politică şi nu înţelegem că o politică slabă distruge un tezaur cultural al unei ţări care are acest potenţial şi nu-l mai exploatează. Cultura e un pod între ieri şi mâine. (...) Faptul că nu avem drumuri, de exemplu, vine din faptul că nimeni astăzi nu s-a gândit la mâine. Mâine e responsabilitatea generaţiei de azi. Nu va exista mâine dacă generaţia de azi nu a planificat", afirmă regizorul Alexander Hausvater.

VIDEO: 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25