Alex Coita: Pe acesți oameni îi voi susține. Voi spune tot ce e de spus! Politica nu se mai poate desfășura în spatele cortinei

Analistul politic Alex Coita spune că se apropie un moment în care se va produce o schimbare majoră, în care va spune tot ce e de spus. 

”Dragii mei, la această oră târzie mă văd nevoit să mă adresez vouă pentru că vă văd, pe multi dintre voi, confuzi și dezorientați, dezamăgiți și contrariați de schimbările profunde pe care le traversează scena politică din România în ultima vreme.

Da, navigăm în ape tulburi, și nu este ușor. Nici vouă și nici mie. Sunt perfect conștient de acest lucru.

Dar, atâta timp cât ne păstrăm capul pe umeri și nu facem rabat de la principiile și valorile care ne ghidează, vom ieși la liman! Da, pe termen foarte scurt suntem zguduiți de valuri, dar până la urmă ne reluăm cursul. Și asta vom face.

România traversează o perioadă grea, asta și pentru că cei din clasa politică au fost mult timp rezistenți la a accepta nevoia unei schimbări de generație. Credeți-mă, am simțit-o pe propria piele!

Dar tinerețea nu este în sine garanția unei schimbări în bine. „Omul nou" este un slogan de tristă amintire, nu vrem să îl reșapăm acum cu orice preț.

O nouă generație în politică nu ține neapărat cont de vârstă, ci de mentalitate. E nevoie de o gândire mai deschisă spre nou, spre mai bine, de oameni capabili să-și depășească limitele, să învețe, să treacă peste erori inerente, să se ferească de blestemul autosuficienței sau aroganței. Să evolueze și, mai presus de toate, să nu uite că lupta nu trebuie să fie ÎMPOTRIVA unui adversar vremelnic ci PENTRU România, pentru oamenii acestei țări și pentru un viitor mai bun.

Pe acești oameni îi voi susține, iar când va veni momentul — și acel moment se apropie — vă voi cere să mă judecați și pe mine în funcție de aceste principii.

Acum se cerne grâul de neghină. Aveți puțină răbdare. Cei care aveți încredere în mine, rămâneți-mi alături și judecați-mă atunci când voi avea puterea să contribui concret la o schimbare în bine. Vorbele sunt doar un instrument, faptele contează. Luciditate, echilibru și patriotism, fără sloganuri goale de conținut.

Mergem înainte. Navigăm aceste ape tulburi împreună, pentru România, pentru viitor, pentru copii și nepoți. Pentru că #șinouănepasă de țara asta și de viitorul ei.

Eu pot să vă promit un singur lucru: când va veni momentul, voi spune tot ce este de spus. Pentru că politica nu se mai poate desfășura în spatele cortinei. Pentru moment, cei care rămân aproape se vor număra la final.” scrie Alex Coita, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel