ALERTĂ în Capitală. Tânără de 22 de ani, agresată sexual în scara unui bloc, în plină zi

ALERTĂ în Capitală. Tânără de 22 de ani agresată sexual în plină zi, în scara unui bloc / Foto: Pixabay
ALERTĂ în Capitală. Tânără de 22 de ani agresată sexual în plină zi, în scara unui bloc / Foto: Pixabay

O tânără de 22 de ani a fost agresată sexual în scara unui bloc din Capitală, în plină zi.

Scene de groază în Capitală. O tânără de 22 a fost agresată sexual chiar în scara blocului în care locuiește, situat în Sectorul 3, în plină zi. Agresorul ar fi un individ în vârstă de 26 de ani. Bărbatul a fost reținut, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de agresiune sexuală, scrie Realitatea.net.

"Cercetările au fost declanșate în data de 26 iunie, când polițiști ai Secției 23 au fost sesizați de către o tânăra de 22 de ani cu privire la faptul că, în jurul orei 16.00, în timp ce se află în scară blocului de domiciliu, din spatele ei a venit un bărbat necunoscut care a început s-o atingă fără consimțământul ei în zonele intime, iar în momentul în care a țipat, acesta a ieșit din scara blocului, fugind într-o direcție necunoscută.", se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei.

În urmă cercetărilor efectuate, a fost identificat un tânăr de 26 de ani, cunoscut cu preocupări de natură infracțională, bănuit de comiterea faptei.

"În cursul zilei de 30 iunie, bănuitul a fost depistat și condus la audieri. În urmă audierilor și a probatoriului administrat, în sarcina tânărului a fost reținută săvârșirea faptei reclamate", mai arată sursă citată.

Registrul agresorilor sexuali, operaționalizat de Poliția Română

Poliția Română a operaționalizat Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

Registrul, care se organizează și se ține de unitățile Poliției Române, prin structuri specializate în acest domeniu, 'se constituie ca o evidență distinctă de cea a cazierului judiciar, în cadrul Sistemului Național de Evidență Informatizată a Cazierului Judiciar, constituit potrivit Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, republicată, cu modificările și completările ulterioare.'

”Modelele formularelor-tip folosite în activitățile prevăzute de lege au fost stabilite prin Hotărârea Guvernului nr. 127/13.02.2020, pentru stabilirea modelelor formularelor-tip folosite în activitatea privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. 

Registrul reprezintă un mijloc de cunoaștere, supraveghere și identificare operativă a persoanelor care au comis infracțiuni privind traficul și exploatarea persoanelor vulnerabile, infracțiuni contra libertății și integrității sexuale.”, anunță Poliția Română, joi, într-un comunicat

    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel