UPDATE: Alerta cu BOMBĂ de la Gara Târgoviște a fost falsă

Alertă cu BOMBĂ la Gara Târgoviște / Foto: Pexels
Alertă cu BOMBĂ la Gara Târgoviște / Foto: Pexels

A fost alertă cu bombă la Gara Târgoviște.

UPDATE:

Apelul nu a fost făcut prin numărul 112, ci prin centrala telefonică a Poliției, transmite Mediafax. În interiorul gării nu a fost descoperită nicio bombă, alarma fiind falsă, au anunțat anchetatorii. Acțiunea pirotehniștilor a ținut aproximativ două ore.

"Sesizarea nu se confirmă, iar, în urma verificărilor, apelantul a fost identificat, urmând sa fie dispuse măsurile prevăzute de lege", precizează IPJ Dâmboviţa.

Știrea inițială:

Un bărbat a sesizat autorităţile, sâmbătă, cu privire la faptul că la Gara Târgovişte ar fi o bombă, la faţa locului deplasându-se poliţişti şi reprezentanţi ai SRI pentru verificări, informează IPJ Dâmboviţa.

"La data de 1 ianuarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au fost sesizaţi de către un bărbat cu privire la faptul că în gara din municipiul Târgovişte este o bombă. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului, fiind efectuate verificări în colaborare cu reprezentanţi din cadrul Serviciului Român de Informaţii", precizează IPJ Dâmboviţa, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, verificările nu s-au încheiat, la faţa locului fiind specialişti care cercetează cele sesizate.

Alerta de la Park Lake. Amenințare cu bombă, transmisă printr-un e-mail

Pe 29 decembrie o altă alertă cu bombă a fost la Park Lake. Potrivit Antena 3, poliția a fost informată printr-un e-mail că la un mall din București va fi detonată o bombă. În zonă s-au deplasat echipaje de poliție, dar și experți geniști din cadrul Serviciului Român de Informații. La fața locului a ajuns și departamentul pirotehnic din cadrul SIAS.

„În urma unei sesizări primite printr-un email prin care se preciza că la Park Lake ar exista un dispozitiv exploziv improvizat, s-au constituit echipe de intervenție pirotehnică ale SRI care au ajuns în zona respectivă”, a transmis SRI.

Mall-ul se află în Sectorul 3, iar oamenii au fost evacuați din clădire. Ar fi vorba despre un angajat al firmei de pază și care ar fi vrut să s răzbune. De asemenea, suspectul nu este la prima abatere. Ulterior s-a constatat că alerta cu bombă a fost falsă. Activitatea în centrul comercial a fost reluată. IGR a transmis că, după controlul pirotehnic, nu a fost identificat niciun dispozitiv exploziv.

Reamintim și că Piața Victoriei a fost împânzită de pompieri, polițiști, jandarmi, ofițeri SRI și pirotehniști, în ajunul Crăciunului, din cauza unei alerte cu bombă. Din fericire, alerta s-a dovedit a fi falsă. Coletul era o de fapt o sacoșă pusă pe un aparat de aer condiționat din stația de metrou Piața Victoriei, iar experții au descoperit că nu a existat de fapt un pericol. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel