Alegeri SUA. Donald Trump se laudă: Eu sunt...

Candidatul republican la președinție Donald Trump s-a proclamat luni "candidatul legii și al ordinii publice" după o săptămână de tensiuni și violențe între negri și polițiști în Statele Unite, inclusiv un incident armat în care au fost uciși cinci polițiști la Dallas, în Texas, relatează agenția DPA.

"Trebuie să menținem legea și ordinea la cel mai înalt nivel sau vom înceta să mai avem o țară", a declarat Trump într-un discurs axat pe probleme ale veteranilor la Virginia Beach, în Virginia. "Eu sunt candidatul legii și al ordinii publice", a subliniat el.

Atacul de la Dallas a fost un atac asupra țării, a spus Trump. Cinci polițiști au fost împușcați mortal de un bărbat înarmat la sfârșitul unui marș de protest contra uciderii unor afroamericani de către poliție.

Atacatorul, un negru și fost soldat ucis de un dispozitiv exploziv transportat de un robot controlat de la distanță, declarase polițiștilor că intenționa să ucidă polițiști albi.

"Întreaga noastră națiune este în doliu și va fi pentru mult timp, am văzut de asemenea creșterea amenințărilor la adresa poliției noastre și o creștere substanțială a numărului de polițiști uciși la datorie", a spus el.

Trump a declarat că aceste ostilități trebuie să se termine și a adăugat că sarcina viitorului președinte va fi "să facă America din nou sigură".

[citeste si]

Trump, care este de așteptat să fie nominalizat la convenția națională a Partidului Republican săptămâna viitoare, a criticat-o de asemenea pe Hillary Clinton, candidatul democrat prezumtiv, ca fiind "slabă, incompetentă, mincinoasă", notează DPA.

Recentul scandal implicând utilizarea de către ea a unui server de e-mail privat în timp ce era secretar de stat a arătat că este "o mincinoasă sau de o incompetență maximă", a spus el.

"Personal, cred că este și una și alta", a adăugat Trump.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel