Alegeri SUA 2020. Phoenix și Detroit, ASALTATE de fanii lui Trump

AGERPRES
AGERPRES

Este haos total în Statele Unite ale Americii. Phoenix, capitala statului Arizona, dar și Detroit, oraș din Michigan, au fost luate cu asalt de fanii lui Trump.

În timp ce susținătorii lui Joe Biden au ocupat marile orașe de pe cele două coaste ale Statelor Unite ale Americii, din cauza suspiciunilor de fraudă în Arizona și Michigan, susținătorii lui Donald Trump s-au mobilizat în Poenix, capitala statului Arizona și în Detroit, oraș din Michigan. Astfel, în cele două mari orașe, dar și în altele mai mici, susținătorii lui Trump au mers către centrele de numărare a voturilor.

În Phoenix, un grup de fani ai lui Trump, unii dintre ei înarmați, s-au adunat în fața centrului electoral din județul Maricopa, unde deputații șerifului păzeau atât exteriorul clădirii, cât și numărarea voturilor din interior. Mulți dintre aceștia purtau șepci cu „Make America Great Again” (celebra șapcă din 2016, care i-a adus atunci victoria lui Trump), iar alții aveau pancarte prin care acuzau fraudarea alegerilor. Associated Press și alte organizații de știri, inclusiv rețeaua conservatoare Fox News, l-au declarat ieri pe Biden învingător în Arizona, dar Trump a reușit să recupereze enorm în ultimele ore.Cu toate acestea, manifestanții au scandat: „Rușine FoxNews”.

În ciuda rapoartelor că numărătoarea va fi oprită, ca urmare a manifestației, oficialii județului au confirmat că buletinele de vot vor continua să fie contorizate până în noapte. Cu toate acestea, reporterilor li s-a cerut să plece în timp ce protestatarii pro-Trump se înghesuiau în ușile instituției.

Manifestațiile au venit în timp ce Donald Trump a amenințat că va da în judecată procesul electoral din anumite state, lansând mai multe procese pentru a opri numărarea voturilor în trei state. Astfel, ieri, Trump a lansat mai multe procese în Pennsylvania și Michigan, iar astăzi în Georgia. Trump a insistat în mod repetat, dar fără dovezi, că există probleme majore în procesul de numărare al voturilor și a cerut statelor să oprească procesul de numărare, informează TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel