Urmărește emisiunea live


ALEGERI SUA 2016. Analist BBC, două SCENARII pentru Donald Trump

Jon Sopel, analist politic și corespondent pentru BBC, a explicat într-un editorial pentru publicația britanică, cum Donald Trump poate câștiga alegerile din Statele Unite, însă, și cum le poate pierde.

Potrivit acestuia, unul dintre scenariile prin care omul de afaceri republican poate deveni președintele SUA este ca masa electorală a indecișilor să îl voteze masiv. Desigur, chiar dacă magnatul american nu stă deloc bine în sondaje, corespondentul BBC subliniază faptul că niciun alt candidat nu ar fi rezistat atât de mult atacurilor la care acesta a fost supus. Iar sondajele nu sunt o știință exactă.

Totodată, el este de părere că electoratul american nu mai este deloc atras de vechii politicieni, categorie din care face parte și democrata Hillary Clinton. Mai mult, în cele trei săptămâni care au mai rămas până la votul final, un mare scandal în care ar fi implicată Clinton ar înclina decisiv balanța în favoarea republicanului. 

Pe de altă parte, Jon Sopel consideră că dacă Donald Trump pierde alegerile, nu o va face din cauza fraudei electorale, ci din cauza comportamentului său și a tuturor scandalurilor în care este implicat. Iar democrații mai au un avantaj important, și anume o mult mai bună organizare politică a campaniei în timp ce Donald Trump poartă războaie chiar și cu politicieni din propriul său partid.

Prin simpla strategie de a evita conflicte inutile, Hillary Clinton, cel mai probabil va deveni noul președinte al Statelor Unite.

Rămâne de văzut în 8 noiembrie către care candidat se vor îndrepta mai mult americanii. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel