Alegeri prezidențiale în Serbia. Premierul Aleksandar Vucic, marele favorit

dunare serbia
dunare serbia

Serbii sunt așteptați astăzi la urne pentru alegerea președintelui, premierul Aleksandar Vucic fiind favoritul poporului.

Circa 6,7 milioane de alegători cu drept de vot sunt convocate duminică la urne pentru alegerile prezidențiale în Serbia, premierul Aleksandar Vucic fiind creditat cu prima șansă, după o campanie în care opoziția a denunțat o derivă autoritară a puterii

Urnele s-au deschis la ora 07:00 (05:00 GMT) la 20:00 (18:00 GMT), iar primele rezultate sunt așteptate înainte de miezul nopții, informează Agerpres.

[citeste si]

Potrivit sondajelor, omul forte al țării, fost ultranaționalist de 47 de ani, convertit la centrism și apropierea de Uniunea Europeană poate să câștige din primul tur de scrutin alegerile, în fața unei opoziții slabe, care prezintă 10 candidați.

Cu Vucic, funcția de președinte, în prezent onorifică, și-ar regăsi importanța pe care a avea sub Slobodan Milosevic (1989-1997) și liberalul Boris Tadic (2004-2012), întrucât Aleksandar Vucic ține solid frâiele țării sale și ale partidul său Partidul Progresului (SNS, centru-dreapta), care controlează parlamentul. 

Ultranaționalistul Vojislav Seselj, care candidează de asemenea, cere ca „toată puterea să nu fie concentrată în mâinile unui singur om, Aleksandar Vucic”, premier din 2014.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel