ALDE: Liberalii nu pot conduce câteva spitale, dar vor să guverneze o ţară

ALDE
ALDE

ALDE critică dur decizia PNL de a înlocui conducerile unor spitale cu manageri proveniţi din armată. 

"Tot mai des în ultimele zile Guvernul Orban a decis înlocuirea conducerii a diferite spitale din ţară cu manageri proveniţi din Armata Română. Ideea de a introduce milităria printre civili probabil era singura idee fixă a liberalilor de a scăpa de infecţiile de coronavirus. Dar în realitate ştim mai multe cazuri raportate în presa naţională de spitale militare din ţară care au păţit exact precum cele civile: infecţii cu covid la cadre medicale şi pacienţi.

Concluzia logică este că nu armata va scoate COVID-ul din spitale, fie ele civile sau militare, ci profesionişti bine pregătiţi. Dar obsesia politică nu poate ieşi din capul Guvernului Orban nici în aceste momente. Dacă au văzut că proprii membri de partid numiţi la şefia unor spitale judeţene au dat greş lamentabil, au crezut că nişte ofiţeri pot schimba radical lucrurile?", transmite ALDE Sibiu prin vocea preşedintelui organizaţiei, Ovidiu Gheorghe Tocaciu.

"Problemele au apărut în continuare"

"Problemele au apărut însă în continuare în respectivele unităţi spitaliceşti. Pentru că unor civili nu poţi să le impui reguli militare peste noapte, printr-o conducere militară. Ideea s-a dovedit deja greşită şi la Suceava şi în alte zone, dar Orban insistă pe ea. Poate se doreşte sperierea şi mai tare a populaţiei, cu armata adusă pe străzi, acum şi în spitale. De altfel, vedem o tendinţă de folosire a structurilor militare gen poliţie, jandarmerie şi armată în scopul intimidării populaţiei.

Toate aceste măsuri sunt argumentate de Orban că se iau pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Dar în realitate, după ultimele lui declaraţii, nu sunt decât acţiuni de menţinere a populaţiei într-o stare de tensiune continuă. Oare cu ce scop?

Oare Guvernul Orban scoate la înaintare armata pentru a câştiga din capitalul ei de imagine? Sau în caz că lucrurile nu merg bine, pentru a arunca vina mai apoi pe armată?", se arată în comunicatul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel