Înalt prelat BOR, caterisit. Un nou scandal în Biserică

Darius Muresan / 28 iun 2017 / 21:48 Salveaza PDF Comentarii

Un nou scandal în Biserica Română Ortodoxă. Episcopul Irineu Duvlea, Episcopul Auxiliar al Episcopiei Ortodoxe Române a Americii, a fost scos din rândul clerului de către membrii Sfântului Sinod din America, după ce a fost acuzat în repetate rânduri de către românii din episcopie că ar avea înclinații homosexuale.

Părintele Irineu a fost stareț al Mănăstirii Sâmbătă și un apropiat al fostului mitropolit al Ardealului, Antonie Plămădeală. A tuns în monahism 30 de monahi și 15 măicuțe, având sub îndrumarea sa și mari personalități ale Bisericii Ortodoxe Române, ca ÎPS Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, informează EVZ.

La 24 septembrie 2000, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române i-a oferit părintelui Irineu rangul de Arhimandrit Mitrofor (purtător de Mitră), o distincție foarte rar oferită în Biserica Ortodoxă Română.

În urmă cu doi ani, s-a anunțat că față de părintele Irineu Duvlea s-a deschis o anchetă internă privind comportament sexual neadecvat. Mai mulți membrii ai episcopiei au declarat că preotul avea înclinații homosexuale.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.29