Șah, titlul mondial. Scorul dintre Magnus Carlsen și Serghei Kariakin

Norvegianul Magnus Carlsen și rusul Serghei Kariakin au remizat în partida cu numarul 11 din cadrul confruntării care va stabili noul campion mondial la sah, care se joaca la New York. Câștigătorul titlului mondial va încasa un cec în valoare de 600.000 de euro, iar învinsul 400.000 de euro.

In urma acestui rezultat, scorul a devenit 5,5 la 5,5. A mai ramas de disputat un singur meci, iar daca egalitatea va persista se vor disputa partide de departajare.

Remiza consemnata la mutarea cu numarul 34 a aratat ca in acest moment cei doi mari jucatori sunt obositi, dupa cum noteaza site-ul de specialitate chess24.com.

"Confruntarea merge intr-o directie buna pentru mine", a punctat Carlsen, in timp ce Kariakin a precizat ca daca pana acum era 80% sah, acum este 80% o confruntare psihologica. Meciul 11 s-a disputat cu Serghei jucand cu piesele albe.

[citeste si]

Magnus Carlsen - 25 de ani, nascut pe 30 noiembrie 1990, la Tønsberg, Norvegia. Este campionul mondial en-titre si are titlul de Grandmaster in sah.

Serghei Kariakin - 26 de ani, nascut pe 12 ianuarie 1990, la Simferopol. A reprezentat Ucraina pana in 2009, iar acum reprezinta Rusia. Are titlul de Grandmaster in sah.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel