Afaceri cu cadavre. Acuzații de corupție, la morga unui spital

Procurorii  din Braşov efectuează cercetări în rem într-o cauză privind infracţiuni de corupţie la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, fapte ce ar fi fost comise în legătură cu firme de pompe funebre şi cu personalul medical.

Astfel, au avut loc un număr de 14 percheziţii din care una la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, una la Casa Judeţeană de Pensii, trei la firme de pompe funebre, iar restul la domiciliile reprezentanţilor firmelor de pompe funebre. Au fost ridicate înscrisuri și  bunuri. Infracţiunile vizează fapte de evaziune fiscală, luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual. 

"Au fost audiaţi trei colegi din prosectură (morgă). Nu putem confirma că cei de la morgă au această practică. Din câte am înţeles sunt două reclamaţii din 2015, dar de la poliţie nu avem nici o rezoluţie pentru acestea până acum. Au reclamat acelaşi lucru, respectiv că firmele de pompe funebre vin să ridice cadavre de la morga Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Dacă se dovedeşte că este adevărat se vor lua măsuri administrative. În mod normal, fiecare, care are un necaz în familie, îşi alege firma de pompe funebre, dar vă spun că nu avem indicii că aceste practici au plecat de la colegii noştri", a afirmat, vineri, purtătorul de cuvânt al spitalului, Marius Leonte.

Percheziţii s-au desfăşurat, joi, şi la Casa Judeţeană de Pensii Braşov, de unde au fost ridicate mai multe documente care vizează acordarea de ajutoare de înmormântare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel