Adrian Severin, la DNA. A fost pus sub acuzare pentru complicitate

Fostul europarlamentar Adrian Severin s-a prezentat vineri la DNA, declarând la ieșire că procurorii l-au pus sub acuzare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani, în dosarul în care sunt cercetați și doi dintre foștii săi asistenți.

Adrian Severin a explicat că procurorii au extins urmărirea penală și l-au pus sub acuzare pentru complicitate la spălare de bani, în legătură cu modul în care au fost cheltuiți banii primiți de la Parlamentul European pe realizarea unor studii, scrie Agerpres.

"Astăzi s-a extins în sensul că, de data asta, nu sunt autor, sunt complice la faptul că cei care au primit bani pentru aceste studii au făcut alte contracte cu alții, nu cu mine, și că prin aceste contracte s-ar fi dorit să se spele bani veniți de la mine. Eu nu înțeleg. (...) Nu eu am plătit banii, nu eu încheiam contractele, ci asistenții mei", a declarat Adrian Severin.

Adrian Severin a precizat că acest dosar este o continuare a dosarului în care a fost trimis deja în judecată, iar procurorii i-au pus sechestru pe conturi.

"Culmea este că mi-au pus sechestru și pe conturile de salarii. Voi contesta, pentru că eu nu am venituri de sute de milioane. Toate veniturile mele sunt din activități profesionale și în special din salarii. La ora actuală, venitul meu însumat este de aproximativ de o mie și ceva de euro, salariul de profesor. Dacă o să-mi blocheze conturile, nu mai am cu ce să plătesc întreținere, chirie", a spus Severin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel