Admitere Universitatea din Bucureşti. Sesiune toamnă - înscriere, locuri

Cele 15 facultăţi din cadrul Universităţii din Bucureşti (UB) pun la dispoziţia candidaţilor, pentru cea de-a doua sesiune a admiterii din acest an, 2.426 de locuri pentru studii universitare de licenţă, dintre care 367 de locuri la buget.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ, pentru studiile universitare de masterat, facultăţile UB scot la concurs pentru sesiunea de toamnă a admiterii aproximativ 1.200 de locuri, dintre care 475 de locuri subvenţionate de stat şi 656 de locuri la taxă.

Înscrierea la admitere se face la sediile facultăţilor UB până la data de 20 septembrie, iar data limită de afişare a rezultatelor este 23 septembrie.

În ceea ce priveşte modalitatea de admitere, fiecare facultate a decis asupra propriei forme de concurs: admiterea pe bază de examen; pe baza mediei de la bacalaureat şi eseu motivaţional; pe baza unei formule mixte; pe baza mediei de la bacalaureat, precizează reprezentanţii UB.

Absolvenţii studiilor de master se pot înscrie la doctorat tot până pe 20 septembrie. Pentru anul universitar 2018-2019, UB pune la dispoziţie candidaţilor 599 de locuri la toate cele 21 de şcoli doctorale ale sale, dintre care 295 de locuri la buget (147 de locuri cu bursă şi alte 148 de locuri fără bursă) şi 304 de locuri la taxă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel