ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Perioada de înscrieri s-a prelungit

Facultatea de Psihologie și Științele Educației (UNIBUC) organizează sesiunea de admitere la studii universitare de licență, anul universitar 2014/2015, în luna iulie, perioada de înscrieri preluncindu-se până pe 20 iulie 2014, ora 12.00.

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Facultatea de Psihologie și Științele Educației organizează sesiunea de admitere la studii universitare de licență, anul universitar 2014/2015, pentru următoarele programe de studiu:

Domeniul Psihologie, programul de studiu Psihologie
Domeniul Științe ale Educației, programele de studiu Pedagogie, Psihopedagogie specială
Domeniul Științe ale Educației, programul de studiu Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. UNATC. Tot ce trebuie să știți despre admiterea la UNATC, licență

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Înscrierea se face personal, de către candidat. În cazuri excepționale (internare în spital, plecare în străinătate etc), dovedite cu documente oficiale, înscrierea se poate face prin mandatar, cu procură autentificată de un notar public.

Nr. crt. Domeniul Programul de studii Formă învățământ Locuri BUGET Locuri TAXĂ Forma de concurs
1 PSIHOLOGIE PSIHOLOGIE IF 97+1  loc romi 200 Proba scrisa din tematica (manual de Psihologie liceu)
2 STIINTE ALE EDUCATIEI PEDAGOGIE* IF 59* 11
  • eseu motivational (admis/respins)
  • medie bacalaureat
3 STIINTE ALE EDUCATIEI PSIHOPEDAGOGIE SPECIALA* IF 59* 31
  • eseu motivational (admis/respins)
  • medie bacalaureat
4 STIINTE ALE EDUCATIEI PIPP BUCURESTI* IF 68* 52
  • Proba orala (admis/respins) - abilitati artistice si de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text) - eliminatorie
  • medie bacalaureat
5 STIINTE ALE EDUCATIEI PIPP BUZAU IF 37 13
  • Proba de aptitudini eliminatorie (oral) - abilitati artistice si de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text)
  • medie bacalaureat
6 STIINTE ALE EDUCATIEI PIPP FOCSANI IF 37 13
  • Proba de aptitudini eliminatorie (oral) - abilitati artistice si de comunicare (auz muzical, ritm, dialog, citirea unui text)
  • medie bacalaureat

Candidații trebuie să specifice pe fișa de înscriere opțiunea pentru forma de finanțare BUGET sau TAXĂ.

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Candidații care au prima opțiune BUGET sunt admiși în ordinea mediilor, până la completarea locurilor disponibile. Cei care au marcat și opțiunea TAXĂ vor fi admiși în continuare pe locurile cu taxă. Candidații care au marcat ca primă opțiune TAXĂ, pot ocupa un loc pe lista locurilor cu taxă, chiar dacă sunt candidați care au marcat TAXĂ ca a doua opțiune și au o medie mai mare.

DOMENIUL ŞTIINŢE ALE EDUCAŢIEI

Clasificarea finală se face după principiul „opțiunea înaintea mediei".

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014: Porsche susține un program de studiu. Vezi la ce facultate

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Examenul de admitere este comun pentru cele trei programe de studiu: Pedagogie, Psihopedagogie Specială, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar Bucureşti.

La înscriere, fiecare candidat trebuie să exprime ordinea de prioritate a opțiunilor personale în raport cu fiecare program de studiu și cu forma de finanțare (Buget/Taxă).

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Astfel, de exemplu, un candidat care are a treia opțiune pentru programul PEDAGOGIE/BUGET, poate să nu fie admis, dacă locurile de la acest program se ocupă cu candidați care au marcat PEDAGOGIE/BUGET ca primă opțiune, chiar dacă aceștia au o medie mai mică decât el.

Candidații sunt sfătuiți să reflecteze cu atenție atunci când completează ordinea de prioritate a opțiunilor.

Să luăm spre exemplificare lista de priorități de mai jos:

PEDAGOGIE/BUGET
PSIHOPEDAGIE SPECIALĂ/BUGET
PEDAGOGIE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREȘCOLAR/BUGET
PEDAGOGIE/TAXĂ
PSIHOPEDAGIE SPECIALĂ/TAXĂ
PEDAGOGIE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREȘCOLAR/TAXĂ

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. O ordine a opțiunilor ca cea de mai sus maximizează șansa de a fi admis pe locuri de la buget, indiferent de programul de studii. Dacă însă un candidat dorește de fapt să urmeze programul PEDAGOGIE, fie și cu taxă, dar media obținută nu îl clasifică pe locurile de la buget, va fi admis, cel mai probabil, pe locurile de la buget de la unul din celelalte două programe, deoarece opțiunea PEDAGOGIE/TAXĂ este doar pe a patra poziție.

VEZI ȘI: ADMITERE FACULTATE 2014. TOP FACULTĂȚI neglijate, care aduc SALARII de mii de euro

Un alt exemplu posibil de listă de opțiuni:

PSIHOPEDAGIE SPECIALĂ/BUGET
PSIHOPEDAGIE SPECIALĂ/TAXĂ
PEDAGOGIE/BUGET
PEDAGOGIE/TAXĂ
PEDAGOGIE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREȘCOLAR/BUGET
PEDAGOGIE ÎNVĂȚĂMÂNTULUI PREȘCOLAR/TAXĂ

În acest caz este favorizată șansa de a urma un anumit program de studiu, indiferent de forma de finanțare.

Listele prezentate mai sus au doar un rol de exemplu. Candidații sunt liberi să își constituie lista de ordine a priorităților după cum doresc. Pot opta doar pentru unele programe de studiu sau doar pentru anumite forme de finanțare, în orice ordine preferă. Precizăm însă faptul că opțiunile nu mai pot fi modificate după încheierea perioadei de înscriere.

VEZI AICI METODOLOGIA

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Candidații sunt sfătuiți să marcheze și opțiuni de finanțare cu TAXĂ, chiar dacă în momentul înscrierii nu iau în calcul această variantă. Acest lucru nu le creează nici o obligație. Se pot decide mai târziu dacă acceptă sau nu un loc cu taxă, în funcție de situația de la finalul examenului.

Taxa pentru examenul de admitere. Domeniul Psihologie 250 lei

Domeniul Ştiinţe ale educaţiei (programele de studiu: Pedagogie, Psihopedagogie specială și Pedagogia învățământului primar și preșcolar din București)

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Candidaţii pot opta la înscriere, prin depunerea unui singur dosar, cu achitarea taxei de 150 lei, pentru un program de studii, 200 lei pentru două programe de studii, 250 lei pentru toate cele trei programe de studii din cadrul domeniului Ştiinţe ale educaţiei, în ordinea preferintelor. Pentru Buzău și Focșani, înscrierea candidaților se face strict pentru programele de studii care își desfășoară activitatea la cele două filiale – 150 lei.

Candidații admiși pe locurile finanțate de la BUGET au obligația de a prezenta diploma de bacalaureat în original în termen de 3 zile de la data afișării rezultatelor, în cazul în care nu au depus originalul la înscriere.

AFLA AICI TOTUL DESPRE ADMITEREA LA FACULTATE DE PSIHOLOGIE 

Candidaţii admişi pe locurile cu TAXĂ vor prezenta:

ADMITERE FACULTATE 2014 PSIHOLOGIE. Copia chitantei de achitare a sumei de 500 lei reprezentand o parte din taxa de şcolarizare aferentă semestrului I de studiu – în contul RO 51 RNCB 0076010452620069 deschis la sucursala BCR, sector 5 Bucuresti.

diploma de bacalaureat în original (pentru candidații care nu mai urmează o altă facultate)

diploma de bacalaureat în copie legalizată și adeverință de admis /student (pentru candidații care au fost admiși / urmează o altă facultate și nu au depus documentele la inscriere)/

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel