Administraţia Biden se disociază de atacul asupra Iranului, atribuit Israelului

Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost
Joe Biden insultă un jurnalist de la Fox News care l-a întrebat despre inflaţie: Ce nenorocit prost

Administraţia Joe Biden s-a distanţat, luni, de atacul care a vizat o unitate a complexului nuclear de la Natanz, un act de sabotaj atribuit Israelului care intervine în contextul negocierilor internaţionale pe tema relansării Acordului atomic.

„Am aflat de incidentul produs la uzina de purificare a uraniului din Iran. Statele Unite nu au avut nicio implicare, nu avem nimic de adăugat în privinţa speculaţiilor privind cauzele", a declarat un oficial de rang înalt de la Washington, citat de site-ul Axios.com.

De asemenea, Casa Albă a anunţat că Statele Unite nu au fost implicate deloc în incident, conform agenţiei Reuters, notează Mediafax.

Iranul a avertizat luni că va riposta la atacul cibernetic atribuit Israelului care a vizat complexul nuclear Natanz. Oficiali iranieni au declarat că o unitate a complexului de purificare a uraniului de la Natanz a fost ţinta unui act de "terorism nuclear". Reţeaua de electricitate a unităţii a fost vizată de o explozie şi un incendiu. Deflagraţia a fost produsă de un atac cibernetic israelian, au declarat surse din cadrul serviciilor secrete.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel