Acuzații grave la spitalul din Ploiești. "S-au șters urmele"

medici
medici

La Spitalul Județean din Ploiești are loc o anchetă pentru a se dovedi veridicitatea afirmațiilor susținute de medicul chirurg Dan Oprea, conform cărora condițiile în care lucrează atât el, cât și colegii săi, pun în pericol viața pacienților. 

Conform unor informaţii oferite de surse de încredere din Spitalul Judeţean, în cursul zilei de miercuri şi joi dimineaţă a avut loc o discretă operaţiune de “distrugere” a eventualelor probe care să susţină declarațiile făcute de doctor. Conform acestor surse, cel mai atent vizate au fost celebrele bisturie de unică folosinţă pe care medicii chirurgi erau nevoiţi să le refolosească în lipsa altora noi, scrie Observatorulph.ro.

De ce trebuie să dispară bisturiele refolosite

În respectiva scrisoare, chirurgul Dan Oprea spunea într-un pasaj următoarele: “Noi folosim bisturie electrice de unică folosinţă, de zeci de ori. Aţă cu ac sertizat se găseşte sporadic, de bază fiind tot aţa din timpurile doctorului Andreoiu”. Conform cunoscătorilor procedurilor dintr-un spital, aceste bisturie – care sunt “consumabile” şi a căror aprovizionare nu trebuie să sufere sincope - sunt responsabilitatea exclusivă a conducerii spitalului. Dacă respectarea sau nerespectarea procedurilor poate fi interpretată, dacă prezenţa sau absenţa unei garnituri poate fi considerată o scăpare minoră, în cazul bisturielor nu poate exista nicio scuză pentru absenţa lor. Iar responsabilul este extrem de uşor de identificat, mai arată sursa citată anterior.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel