Acțiuni ȘOCANTE în SERIE în Franța de MUTILARE a CAILOR

Mai multe acțiuni misterioase de mutilare a unor cai sunt anchetate de autoritățile franceze. 

Misterioasele acţiuni de mutilare a unor cai, consemnate în mai multe regiuni ale Franţei în ultimele luni, au fost realizate de autori diferiţi, iar metodele de operare au fost la rândul lor altele, au indicat pentru agenţia AFP jandarmii responsabili de ancheta desfăşurată în aproximativ douăzeci de departamente din ţară, scrie Agerpres. 

"Există aproximativ douăzeci de cazuri de urechi tăiate, dar şi alte fapte, precum mutilare genitală şi lacerări cu obiecte ascuţite", a explicat pentru AFP colonelul Hubert Percie du Sert, coordonator al unei direcţii a poliţiei judiciare a jandarmeriei, subliniind pluralitatea autorilor şi a metodelor de operare.

Care este motivul mutilărilor 



Aceste mutilări misterioase a ecvidelor au debutat în urmă cu câteva luni, semănând confuzie cu privire la autorii lor şi a motivelor acestora.

Anchetatorii exclud ipoteza unui singur autor care s-ar deplasa în diferite zone ale ţării.

Datorită unei campanii de prevenire şi informare desfăşurată în rândul proprietarilor de cai, colonelul estimează că perpetuarea acestui tip de fapte va deveni mai complicată. Proprietarii de cai sunt sfătuiţi să se doteze cu camere de vânătoare', să-şi viziteze mai des animalele aflate la păşunat, să nu le ţină legate şi să raporteze toate faptele jandarmilor.

Anchete în desfășurare 



La nivel naţional, Oficiul central de luptă contra atacurilor asupra mediului şi sănătăţii publice (OCLAESP) coordonează anchetele locale pentru a analiza toate elementele, a explicat colonelul. Toate elementele procedurale sunt adunate la serviciul central de investigaţii criminale, a adăugat el.

În ceea ce priveşte motivaţiile autorilor, totul este luat în considerare: o provocare pe internet, practici sectare, mimetism, ură faţă de cabaline, rituri satanice.

Au analizat fenomenul 



MIVILUDES, o agenţie interministerială franceză însărcinată cu observarea şi analiza fenomenului sectar, care a examinat dosarul, nu a identificat niciun rit satanic dar, adaugă colonelul, această pistă nu este înlăturată.

Fiecare dintre aceste fapte conduce la o analiză aprofundată - observare de către un medic veterinar, necropsie, analize - pentru a se aduna cât mai multe indicii.

Un portret robot a fost difuzat săptămâna trecută de jandarmerie dar, după cum avertizează colonelul Percie du Sert, dacă reuşim să identificăm autorul, acest lucru nu va însemna că vom fi rezolvat misterul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel