Aceste clătite se topesc în gură: secretul cofetarilor a fost dezvăluit

Aceste clătite se topesc în gură, secretul cofetarilor a fost dezvăluit. Sursa foto: freepik.com
Aceste clătite se topesc în gură, secretul cofetarilor a fost dezvăluit. Sursa foto: freepik.com

Pentru a face clătite bune, trebuie să faci aluatul potrivit pentru acest desert. 

Clătitele dulci sau sărate sunt întotdeauna binevenite pe masă. Care sunt cei 10 pași de urmat pentru a face clătite pufoase bune?

Chiar dacă ingredientele pentru a face clătite sunt destul de simple, aluatul de clătite nu este atât de ușor de făcut. Rețeta poate fi dificilă, mai ales dacă aluatul are cocoloașe sau dacă clătitele nu sunt suficient de moi. Pentru a nu greși, ține cont de aceste sfaturi și respectă toate etapele de preparare a acestui desert.

Îmbunătățește gustul cartofilor fierți: bucătarii cu experiență au dezvăluit principalele trucuri

Ingredientele pe care le vei alege pentru a face aluatul de clătite sunt foarte importante. Există multe rețete în care nu se folosește lapte, dar acesta din urmă este esențial pentru a face un aluat bun . Cantitatea de lapte va avea impact asupra texturii clătitelor.

Pentru a avea clătite ușoare și echilibrate, poți urma această rețetă. Ingrediente: 

60 ml lapte de migdale sau de cocos,

3 ouă,

125 grame făină,

125 grame amidon,

25 grame de unt,

3 linguri de fructoză.

 

Modul de preparare

Cerne făina. Ca să faci aluatul de clătite fără dificultate, poți cerne împreună făină și amidonul, astfel încât să fie mai ușor și le amesteci cu restul ingredientelor.

Cele mai sănătoase salate de iarnă: 2 rețete super delicioase

Pentru a avea clătite delicioase, aromate și ușoare, adaugă zahăr vanilat, esență de rom sau esență de portocală. 

Pentru a evita cocoloașele, folosește lapte călduț când faci aluatul. Acest lucru va ajuta făina să se amestece mai ușor și va preveni formarea de cocoloașe.

Lasă aluatul de clătite să se odihnească. Dacă utilizezi ingrediente la temperatura camerei, vei avea nevoie doar de 15 minute pentru a lăsa aluatul să se odihnească. Acest lucru îi va permite aluatului  să se îngroașe și să se răspândească mai bine în tigaie.

Adaugă aceste ingrediente în carnea tocată de pui și chiftelele vor fi suculente și gustoase

Unge ușor tigaia cu ulei. Pentru a face clătite frumoase, ține lângă tine un castron mic de ulei și o perie, cu care vei unge tigaia atunci când este necesar.

Încingeți bine tigaia pentru prima clătit. De cele mai multe ori, prima clătită se rupe, din cauza faptului că tigaia nu este suficient de fierbinte. Indiferent de metoda de gătit folosită, așteaptă până când căldura este distribuită uniform pe tigaie înainte de a turna  aluatul pentru prima clătită.

Folosește folie de aluminiu pentru a păstra clătitele pufoase. Când clătitele sunt gata, pregătește o farfurie, unde le vei pune și acoperă-le cu o folie de aluminiu pentru a le menține moi și calde.

Spaghete cu hamsii, o mâncare fantastică pentru orice ocazie

Pentru a păstra clătitele, folosește folie alimentară ține-le într-un loc răcoros. Apoi pune-le pentru 15 secunde în cuptorul cu microunde înainte de a le mânca, deoarece vor fi foarte moi. Deci, iată cum să faci clătite pufoase și ușoare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel