Chiftelele de pui sunt considerate o mâncare dietetică, deoarece au un conținut scăzut de grăsimi.
Tocmai din acestă cauză, chiftelele din carne tocată de pui pot fi uscate. Bucătarii cu experiență cred că acest lucru poate fi evitat dacă vei adăuga în carnea tocată diverse ale componente.
În primul rând, poți adăuga unt în carnea tocată. Unul va oferi cărnii tocate de pui conținutul de grăsime necesar, va face chiftelele mai fragede și mai cremoase.
Poți adăuga o bucată mică de unt la fiecare chiftea atunci când o modelezi sau poți pune untul direct în carnea tocată.
Spaghete cu hamsii, o mâncare fantastică pentru orice ocazie
În al doilea rând, o cantitate mică de suc de roșii sau pastă de roșii nu va afecta carnea tocată. Acest ingredient va face chiftelele mai fragede și mai neobișnuite ca gust. În plus, astfel de chiftele nu se vor destrăma în timpul prăjirii.
În al treilea rând, în carnea tocată se poate adăuga smântână. Aceasta este o soluție neobișnuită care va face gustul chiftelelor mai bogat. În plus, chiftelele vor fi mai suculente. Pentru a face acest lucru, adaugă 100 grame de smântână la 0,5 kg de carne tocată.
Chiftelele de pui cu ghimbir se prepară rapid și ușor. În plus, chiftelele nu au gluten și lactoză, deci sunt potrivite și pentru cei care suferă de intoleranțe alimentare.
Ingredientele necesare sunt:
o jumătate de kilogram de piept de pui;
3 albușuri;
200 de grame de lapte;
trei dovlecei;
doar suficientă sare;
ulei de măsline extra virgin;
coaja de la o lămâie;
50 grame de pesmet;
40 grame pudră de ghimbir;
piper alb și boia dulce după gust.
Pieptul de pui se toacă, cu un mixer, apoi se asezonează cu sare. Adăugați în mixer dovleceii și tocați-i. Amestecați, într-un bol, carnea tocată cu dovleceii.
În bolul cu carne se mai pun albușurile, laptele, pudra de ghimbir, piperul alb, boiaua roșie, coaja de lămâie. Amestecați și mai adăugați sare după gust.
Brânză de casă, preparată dintr-un litru de lapte: este delicioasă, gustoasă și cremoasă
Când aluatul a atins consistența potrivită, completați cu pesmet și amestecați. Apoi formați chiftelele. Ar trebui să obțineți 30 de chiftele.
Pe o tavă de copt, unsă cu ulei, se așează chiftelele formate. În acest moment, porniți cuptorul la 180 de grade și coaceți chiftelele circa 40 de minute, întorcând-le la jumătatea timpului de gătire. Chifteluțe de pui cu dovlecei și ghimbir pot fi savurate atât calde, cât și reci. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu