Vă oferim o rețetă delicioasă din bucătăria italiană - spaghete cu hamsii.
Acesta este un preparat delicios, care se prepară foarte ușor.
Ingredientele pentru patru persoane:
400 de grame de spaghete;
un cățel de usturoi;
destule semințe de fenicul;
un ardei iute;
două felii de pâine veche;
două linguri de ulei de măsline extravirgin;
un pahar de vin alb (sec);
o linguriță de sare grunjoasă;
o crenguță de pătrunjel;
opt fileuri de hamsii.
Mai întâi, spălați hamsiile, eliminați capetele, măruntaiele și cozile. Un cățel de usturoi se curăță, se toacă și se prăjește într-o tigaie cu un strop de ulei de măsline extravirgin. Dacă va place, puteți adaugă puțin ardei iute tocat.
Sandvișuri calde pentru un mic dejun sățios. Le poți prepara în câteva minute
Semințele de fenicul se zdrobesc cu un cuțit așezat plat, apoi se adaugă în tigaie, împreună cu usturoiul și ardeiul iute. Trebuie să le lași câteva minute, având grijă să nu ardă usturoiul.
Între timp, se iau niște două felii de pâine veche, se îndepărtează crusta și se tăie în cuburi destul de mari.
Cuburile de pâine se pun apoi într-o altă tigaie cu un strop de ulei și se prăjesc: aveți grijă să nu le ardeți. Când s-au rumenit, stingeți focul și dați-le deoparte.
Cum se face un burger perfect: 4 secrete pentru un preparat delicios. Rezultatul va fi uimitor
În acest moment, în tigaia cu usturoi, ardei iute și semințele de fenicul se adaugă fileurile de hamsii. Trebuie lăsate să se prăjească câteva minute, până își schimbă culoarea.
După un timp se adaugă vinul alb sec și se gătește până când acesta se evaporă complet, după care se stinge focul.
Acum este timpul să fierbeți apa pentru paste. Când apa dă în clocot, se adaugă sare grunjoasă și se aruncă spaghetele, care trebuie fierte al dente.
Cât pastele fierb, este bine să tocați niște pătrunjel, cu care veți decora farfuriile.
Supă cu șuncă și fasole, o mâncare excelentă pentru zilele reci. Rețetă simplă
Când pastele sunt fierte al dente, se scot din apă și se adaugă în tigaia cu sosul de hamsii și se amestecă bine. Lăsați-le 5 minute pe foc, astfel încât sosul să cuprindă pastele.
În acest moment, nu vă mai rămâne decât să serviți pastele cu hamsii pe masă, decorate cu pătrunjel tocat, cuburile de pâine prăjită și un strop de ulei de măsline extravirgin. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu