Accident aviatic simulat pe Aeroportul "Avram Iancu" din Cluj-Napoca

Exercițiu de incendiu pe aeroport. Foto: Facebook / ISU Cluj
Exercițiu de incendiu pe aeroport. Foto: Facebook / ISU Cluj

Exercițiu de amploare pe Aeroportul internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca. 

Un exerciţiu de antrenament organizat joi pe Aeroportul internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca a avut ca obiectiv intervenţia în cazul unui accident de aviaţie, scrie Agerpres. 

"Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" Cluj a organizat un exerciţiu de antrenament pentru verificarea aplicabilităţii "Planului operaţional de intervenţie pentru situaţii de urgenţă generate de producerea unui accident de aviaţie civilă pe aeroport". Exerciţiul s-a desfăşurat după următorul scenariu: "O aeronavă a companiei X-AERO, aflată în proces de aterizare ia contact cu solul înainte de pragul pistei. În urma impactului, trenul de aterizare, fuselajul şi planurile suferă avarii, iar aeronava se rupe în două bucăţi. În zona impactului se zăresc coloane de fum şi sunt indicii de izbucnire a unui incendiu. La bordul aeronavei nu sunt materiale periculoase, iar cantitatea de combustibil la momentul aterizării este de 3 tone. În urma accidentului, din cei 100 de pasageri şi 6 membri ai echipajului, se estimează 24 de persoane decedate, 16 grav rănite, urgenţa I, 27 de persoane rănite uşor, urgenţa II, iar 39 de persoane nu au avut nevoie de îngrijiri medicale"", informează aeroportul clujean.

Exerciţiul s-a desfăşurat conform normelor stabilite de reglementările internaţionale şi naţionale din domeniul aviaţiei civile şi a fost coordonat de directorul general al Aeroportului Internaţional "Avram Iancu" Cluj, David Ciceo, şi de înlocuitorul acestuia pentru situaţii de urgenţă, directorul general adjunct, Iuliu Pop.

La desfăşurarea exerciţiului au fost folosite peste 50 de mijloace de intervenţie şi au participat peste 500 de persoane, din cadrul tuturor instituţiilor cu atribuţii în Planul de Acţiune pentru Situaţii de Urgenţă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel