EXCLUSIV  Aberaţie cu impozitul la vânzare unei locuinţe. "Revoltător. Lege făcută fără cap"

Mihai Ciobanu / 07 feb 2020 / 22:03 Salveaza PDF Comentarii

Situaţie aberată în cazul vânzării unei case sau a unui apartament.

Am primit pe adresa redacţiei o sesizare din partea unui cititor care atrage atenţia asupra unei situaţii pe care o consideră aberantă şi revoltătoare în cazul vânzării unui imobil (casă sau apartament).

"În urma relocării într-un alt oraş am decis să vindem apartamentul în care locuiam. După ceva timp am găsit un client interesat de această locuinţă, a vizionat-o şi am început demersurile pentru finalizarea tranzacţiei. Moment în care m-am lovit de o situaţie deranjantă, chiar revoltătoare.

Concret, eu am vândut apatamentul proprietate personală în luna ianuarie 2020, având toate taxele şi impozitele pentru anul anterior achitate. În momentul în care am început demersurile la bancă ni s-a transmis că trebuie să achităm ÎN TOTALITATE impozitul pe locuinţă şi cota indiviză de teren pentru anul 2020. Practic, noi am fost proprietari ai acestei locuinţe pentru o singură lună din anul 2020, însă am fost obligaţi de Codul Fiscal să achităm impozitul şi pentru celelalte 11 luni în care apartamentul a devenit proprietatea altei persoane", se arată în mesajul primit pe adresa redacţiei DC News.

 

"Legi făcute fără cap"

 

"În regulă, nu e vorba de o sumă mare, sunt câteva sute de lei, dar e o chestiune aberantă, încă o dovadă - părerea mea - că multe lucruri din legislaţia românească sunt făcute fără cap şi fără coadă. De ce să nu putem plăti impozitul doar pentru perioada în care am fost proprietari iar noul proprietar să achite diferenţa? Sau măcar să trebuiască să achităm pe un trimestru, dar nu pentru tot anul. Practic în aceste cazuri sunt defavorizaţi cei care vând în ianuarie în faţa celor care vând în luna decembrie a anului respectiv. 

Sper ca parlamentarii, cei care se ocupă de legislaţia în domeniul fiscal să analizeze această situaţie care - căutând pe internet - am constatat că a fost reclamată de mai multe persoane", ne-a scris cititorul. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28