80.000 de bugetari nu au salarii asigurate, în 2011

Pentru cel puţin 7 la sută dintre bugetari, respectiv 80.000 de persoane, nu există o salarizare asigurată de bugetele instituţiilor unde lucrează, a declarat, joi, Răzvan Bordeanu, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţia Locală din cadrul Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor 'Sed Lex'.

'Există o Românie a declaraţiilor politice şi alta a certitudinilor. Ştim că avem o constrângere legată de Fondul Monetar Internaţional (FMI) prin care trebuie diminuate cheltuielile de personal de la 42 miliarde la 39 miliarde lei. De asemenea ştim că salariile nu sunt asigurate pentru cel puţin 7 la sută dintre bugetari, aproximativ 80.000 de persoane', a spus liderul sindical.

Acesta a explicat că, pentru 2011, bugetele instituţiilor publice sunt construite pe o previziune de 81 la sută din bugetul lunii august 2010.

'De aici rezultă că, anul viitor, vom avea o diminuare în continuare a veniturilor salariale, ori vor fi disponibilizări', a afirmat Răzvan Bordeanu, după întâlnirea avută cu reprezentanţii Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale. AGERPRES

Citeşte şi:

26.000 de bugetari vor rămâne fără loc de muncă până la sfârșitul anului

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel