55 de posturi de radio și televiziune vor rămâne fără licență

Licența retrasă
Licența retrasă

55 de posturi de radio şi televiziune vor rămâne în curând fără licența de emisie, din cauza nerespectării unei prevederi din controversata lege privind comunicaţiile, a anunțat, vineri, Guvernul din Ecuador.

Ministrul comunicaţiilor din cabinetul de la Quito, Jaime Guerrero, a anunţat presei că 51 de posturi de radio şi patru canale de televiziune nu s-au conformat reglementărilor care le obligau să prezinte o declaraţie, sub jurământ, că folosesc de doi ani în nume propriu frecvenţele ce le-au fost atribuite.

Potrivit demnitarului ecuadorian, această infracţiune va fi sancţionată cu retragerea "în scurt timp" a frecvenţelor acordate posturilor în cauză, al căror nume nu a fost dezvăluit, transmite Agerpres. Legea privind comunicaţiile a fost votată în luna iunie în Congresul de la Quito, la iniţiativa preşedintelui ţării, Rafael Correa, un lider socialist aflat în conflict deschis cu mass-media private cu un ton prea critic la adresa politicii sale, cărora le reproşează că încearcă să destabilizeze guvernul. La începutul lunii septembrie, un grup de jurnalişti a depus un recurs pentru neconstituţionalitatea legii, considerând că încalcă libertatea de exprimare. Curtea Constituţională nu a dat încă o hotărâre cu privire la acest recurs.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel