4.400 de hectare de pădure distruse de incendii în sud-estul Franţei

Incendiile au făcut ravagii în pădurile din sud-estul Franţei, distrugând 4.400 de hectare până în prezent în 2019, din cauza sezonului de vară uscat şi cald, a informat joi presa locală, citată de Xinhua.

Flăcările au distrus cu 43,5% mai multe păduri în perioada ianuarie-iulie a acestui an prin comparaţie cu întregul anul 2018, în care au ars 3.065 de hectare, a relatat televiziunea de ştiri BFMTV, citând cifre furnizate de baza de date Promethee, administrată de stat, cu privire la incendiile de vegetaţie din departamentele de sud-est.

La începutul acestei săptămâni, incendiile s-au răspândit pe o suprafaţă de peste 30 de hectare de teren în departamentul Var, mobilizând 300 de pompieri şi şapte aeronave, printre care şi bombardiere de apă Canadair.

"Seceta şi condiţiile meteorologice cresc riscul de incendii. Atenţia noastră este maximă pentru zilele următoare", a declarat pe Twitter ministrul francez de Interne, Christophe Castaner.

Incendiile, adesea având drept cauză o mână umană, sunt frecvente în timpul verii în sudul Franţei, a doua principală destinaţie turistică a ţării după capitala Paris.

Activiştii ecologişti au avertizat asupra riscului ridicat de incendii, pe măsură ce verile devin din ce în ce mai calde şi mai uscate din cauza încălzirii globale, dacă nu se face nimic pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel