Violenţele din Turcia au degenerat. Piaţa Taksim, ocupată

Protestele din Turcia au degenerat în cursul zilei de marți. Forţele de ordine au intervenit  cu gaze lacrimogene şi tunuri de apă, şi au evacuat Piaţa Taksim din Istanbul, unde erau mii de manifestanţi. Un incendiu declanşat de artificii utilizate de protestatari a izbucnit în piaţă, în cursul intervenţiei forţelor de ordine.

 Protestarii au început să utilizeze petarde imediat după intervenţia forţelor de ordine cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă, relatează CNN.  În prezent, mii de manifestanţi rămân în Piaţa Taksim din Istanbul, deşi poliţia reuşise să îi disperseze.

Premierul Recep Tayyip Erdogan avertizase acum câteva ore că Guvernul nu va mai da dovadă de niciun fel de "toleranţă" faţă de manifestanţii care cer demisia sa.

 "Se spune că premierul este prea dur. Dar ce putem face, putem sta în genunchi în faţa acestor oameni? Dacă numiţi această atitudine dură, îmi pare rău, dar acest Tayyip Erdogan nu se va schimba", a declarat premierul.

 Bilanţul violenţelor care durează de două săptămâni în Turcia a ajuns la patru morţi şi câteva mii de răniţi. Protestele începute pe 31 mai, care iniţial erau faţă de reducerea suprafeţelor verzi din Parcul Gezi - unde există planul de reconstruire a cazarmei otomane Topçu Kişlasi, care ar deveni un complex turistic, având inclusiv un mall - au devenit o acţiune îndreptată împotriva premierului Recep Tayyip Erdogan, criticat pentru politicile cu caracter islamist.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel