246 de locuinţe sociale în Bucureşti. Unde se construiesc

246 de locuinţe sociale vor fi gata la cheie în mai puţin de 24 de luni.

"În premieră, Primăria Sectorului 6 a demarat construirea primului ansamblu de locuinţe sociale, de după Revoluţie. În acest moment, la Primărie avem înregistrate peste 2.600 de cereri de la persoane care au nevoie de o locuinţă, iar în mai puţin de 24 de luni vom pune la dispoziţia familiilor vulnerabile 246 de unităţi locative complet dotate, mobilate pentru un trai decent. Apartamentele sunt structurate după necesităţile familiilor care le solicită, respectiv 96 garsoniere, 110 apartamente cu 2 camere, 34 apartamente cu 3 camere şi 6 apartamente cu 4 camere. Terenul se află în proximitatea tuturor facilităţilor de care au nevoie: metrou, piaţă, şcoală, grădiniţă, parc, chiar şi un teren de sport. Preţul chiriei pentru un apartament se situează în jurul valorii de 200 de lei, este o valoare foarte mică faţă de preţul pieţei şi credem noi că poate fi susţinută de orice familie", a spus primarul Gabriel Mutu.

Locuinţele, predate la cheie



Pentru realizarea acestui obiectiv de investiţii, a cărui valoare se ridică la peste 30 de milioane de lei, Sectorul 6 al Municipiului Bucureşti, a solicitat din anul 2016 de la Primăria Municipiului Bucureşti trecerea acestui teren în administrarea Consiliului Local Sector 6.

Noul complex de locuinţe se află în strada Alexandru Ivasiuc nr. 3A, având suprafaţa de 5.941 mp şi va fi format din 4 blocuri, cu 4 etaje, cu garsoniere - 96 şi cu apartamente de 2 camere -110, apartamente cu 3 camere - 34 şi apartamente cu 4 camere - 6. Cele 246 de locuinţe sociale vor fi gata în mai puţin de 24 de luni şi se vor preda cu toate dotările, cum ar fi: parchet, microcentrale de apartament, gresie, faianţă, corpuri de iluminat, grupuri sanitare. Faţadele se vor finisa cu tencuieli decorative.

Persoanele/familiile care solicită o locuinţă socială trebuie să îndeplinească următoarele criterii de acces potrivit art. 48 din Legea nr. 114/1996:

1.
a) să nu deţină în proprietate o locuinţă;
b) să nu fi înstrăinat o locuinţă după data de 1 ianuarie 1990;
c) să nu fi beneficiat de sprijinul statului în credite şi execuţie pentru realizarea unei locuinţe;
d) să nu deţină, în calitate de chiriaş, o altă locuinţă din fondul locativ de stat;

2. să domicilieze pe raza Sectorului 6;

3. venitul mediu net/membru de familie să nu depăşească venitul mediu nominal net înregistrat la nivelul economiei, aşa cum este comunicat de Institutul Naţional de Statistică în Buletinul publicat în luna anterioară evaluării cererii (repartizării).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel