17 persoane au murit după colapsul unui hotel din China. Există și supraviețuitori

Pixabay
Pixabay

17 persoane au murit după prăbușirea de hotel din China.

În jur de 17 persoane au murit după ce un hotel s-a prăbușit în orașul estic Suzhou din China, anunță BBC. După 36 de ore de căutări, recuperatorii au descoperit 23 de persoane îngropate sub dărâmături, dintre care șase încă suflau.

O investigație preliminară a descoperit că colapsul a fost cauzat de faptul că proprietarul clădirii a modificat structura clădirii. Hotelul ar fi fost renovat destul de frecvent în ultimii ani, mai spun sursele din presa chineză. „Clădirea avea inițial doar trei etaje, dar în ultimii an au tot fost adăugate altele și altele”, a spus unul dintre localnicii de la fața locului.

Guvernul provinciei Jiangsu a transmis că o echipă de investigații a preluat incidentul, adăugând că „persoanele relevante” vor avea parte de acuzații penale.

Mai multe detalii legate de prăbușire

Un hotel s-a prăbuşit luni după-amiază în marele oraş turistic Suzhou (estul Chinei), o persoană pierzându-şi viaţa şi alte zece fiind date dispărute, potrivit autorităţilor locale, relatata acum două zile Agerpres.

„Operaţiunile de salvare continuă şi o anchetă este în curs pentru a stabili cauzele dramei” care s-a produs la 15:33 ora locală (07:33 GMT), a anunţat primăria pe reţeaua socială Weibo.

Şapte persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmăturile hotelului Siji Kaiyuan, dar trei sunt într-o stare preocupantă, potrivit aceleiaşi surse. Hotelul fusese deschis în 2018 şi avea 54 de camere, precum şi sală de banchet, potrivit descrierii sale pe site-ul chinezesc de rezervări turistice Ctrip. În imaginile difuzate de CCTV pot fi văzuţi zeci de salvatori în combinezoane portocalii şi cu căşti de protecţie, alături de un munte de dărâmături.

Cazuri frecvente de prăbușire

Suzhou este un oraş cu un bogat patrimoniu istoric şi arhitectural care atrage numeroşi turişti. Acest oraş de circa 12 milioane de locuitori este situat la circa 80 km vest de Shanghai. Cazurile de prăbuşire a unor imobile apar cu regularitate în China, majoritatea anchetelor scoţând la lumină nerespectarea normelor de construcţie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel