16 migranţi salvaţi de Franţa de la înec

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

În total, 16 migranţi au fost salvaţi vineri în cursul a două operaţiuni distincte în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, a făcut cunoscut Prefectura maritimă franceză, notează AFP.

În jurul orelor 05.45, o primă ambarcaţiune a fost "semnalată în dificultate" în largul localităţii Les Hemmes de Marck (departamentul Pas-de-Calais, nordul Franţei). Cei "şase naufragiaţi" au fost recuperaţi la bordul unei bărci de salvare în apele mării şi predaţi în portul Calais în jurul orelor 07.45, potrivit unui comunicat al Prefecturii maritime.

Serviciile de urgenţă (Samu) din departamentul Pas-de -Calais au contactat ulterior autorităţile maritime în jurul orelor 10.30, semnalând o altă ambarcaţiune în largul Oye-Plage. Salvaţi de o navă de patrulare a Marinei naţionale, cei zece migranţi care se aflau la bord au fost debarcaţi în portul Calais în jurul orelor 15.00.

"Toţi teferi şi nevătămaţi", ei au fost predaţi poliţiei de frontieră.

De la 1 ianuarie, cel puţin 1.332 de migranţi au fost salvaţi de autorităţile franceze în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii cu ajutorul unor ambarcaţiuni improvizate sau înot, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP.

Canalul Mânecii constituie "una din zonele cele mai frecventate din lume şi unde condiţiile meteorologice sunt adeseori dificile (în medie, 120 de zile cu vânt superior sau egal cu forţa 7), deci periculoase pentru vieţile oamenilor", a reamintit Prefectura maritimă franceză, scrie Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel