15 locuri de joacă și 2 terenuri de baschet din București, ÎNCHISE de ANPC - VIDEO

Foto: Pixabay, de LaterJay Photography
Foto: Pixabay, de LaterJay Photography

15 locuri de joacă și două terenuri de baschet din Capitală au fost închise de ANPC.

ANPC a închis 15 locuri de joacă și două terenuri de baschet din Capitală, transmite Realitatea Plus. Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri din București: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii în domeniu. 

În total, în cele trei parcuri, au fost controlate 15 locuri de joacă, precum și câteva spații destinate practicării sportului în aer liber. În toate aceste locații, aflate în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Asgrement București (ALPAB), au fost constatate nereguli de către comisarii ANPC, aplicându-se primele sancțiuni.

Președintele ANPC: Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, mi se părea Raiul

În consecință, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum și 2 terenuri de baschet și un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor. Horia Constantinescu, președintele ANPC, susține că parcurile arată deplorabil, iar locurile de joacă care au fost închise pot fi chiar periculoase pentru copii deoarece obiectele se află într-o stare deplorabilă. Într-o intervenție telefonică la Realitatea Plus, acesta a spus că echipamentele nu pot fi reparate, ci trebuie înlocuite.

”Când mergeam prin Cișmigiu, în tinerețe, în perioada liceului, mi se părea Raiul! Astăzi, pare că este parcul miop, nu parcul adolescentului de odinioară! Trist este că, acum, cei mici ar trebui să se joace cu scuzele primăriei, probabil, nu cu echipamentele de joacă, reale pericole! Ne asumăm “vinovăția” de a elimina riscurile la care sunt expuși, cu toate că, cel în culpă, este altul!”, a afirmat Horia Constantinescu, președintele ANPC.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Horia Constantinescu le-a cerut scuze copiilor care vor avea acum mai puține locuri de joacă.

"În cursul zilei de ieri colegii mei comisari au verificat starea echipamentelor de joacă din parcuri!Mi-am dat seama că singurul lucru funcțional sunt scuzele celor care ar fi trebuit în fiecare an să întrețină leagănele!“Urmează să”, “vom face totul” și mii de alte scuze, pe care noi nu le putem oferi celor mici să se joace în siguranță cu ele!Parcul adolescenței mele arată ca clădirea din poză! Blestemul neputinței!Cat despre ora de trezire de azi mă simt ca și cum aș fi întârziat…Să aveți o zi minunată!", a scris Horia Constantinescu pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel