14 septembrie 2020, data când începe școala. Profesoara Tunegaru: Pentru Guvern pandemia pare că s-a încheiat

Cristina Tunegaru, profesoară de limba română, a avut o reacție după ce Klaus Iohannis a anunțat că școala va începe pe 14 septembrie 2020.

”După lupte seculare, avem o decizie. Vestea bună e că școala se deschide și nu continuăm cu improvizații online. Vestea mai puțin bună e că s-a renunțat practic la măsurile de distanțare fizică. Continuăm cu clase suprapopulate, de peste 36 de copii, în scenariul verde. Nici profesori nu angajăm, școlile trebuie să se descurce cu resursa umană puțină.

Ca să treacă din scenariul verde în cel galben - unde se impun asemenea măsuri - o localitate mare cum e Timișoara trebuie să aibă peste 350 de cazuri noi în fiecare zi timp de două săptămâni. Iar în București ar trebui să fie aproape 2000 de cazuri, mai multe decât au fost vreodată în toată țara.

Doar localitățile foarte mici vor putea depăși aceste praguri. Iar în localitățile mari am putea avea focare în care să fie infectate școli întregi - copiii și familiile lor - și pragurile tot nu vor fi atinse. Pentru Guvern pandemia pare că s-a încheiat. Să sperăm că au dreptate”, a scris Cristina Tunegari pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel