Urmărește emisiunea live


Un splendid festin de artă la Covent Garden

Sub arcadele de la Covent Garden bate adevărata inimă a capitalei britanice: cultura! La doi paşi de sălile din West End, care găzduiesc în fiecare seară comedii muzicale de succes, se află una dintre cele mai frumoase şi mai mai mari opere din lume. Mare prin dimesiunile sale impozante şi frumoasă prin arhitectura sa tipică mijlocului secolului al XIX-lea; dar aceste calificative se potrivesc şi programului liric, şi calităţii baletului său.

Pentru acest sfârşit de an, între două vitrine illuminate, vor fi oferite melomanilor, între 3 şi 5 decembrie, între atâtea alte cadouri, vocile unor cântăreţi ca Sonya Yoncheva, Thomas Hampson, Roberto Alagna sau Maria Agresta, în două minunate opere ale secolului al XIX-lea: Povestirile lui Hoffmann şi Trubadurul. Aces weekend va fi ocazia unui moment convivial împărtăşit cu artiştii.

Povestirile lui Hoffmann, de J. Offenbach, care îi va avea drept protagonişti pe Sonya Yoncheva şi Thomas Hampson, a fost creată pentru casa regală de regizorul John Schlesinger. Această somptuoasă producţie, cu crinolinele şi bogăţia scenografiei sale, nu încetează să farmece publicul londonez. Fiecare relaure a ei este un prilej de a face să strălucească cele mai mari voci ale momentului, ca şi în castingul acestei seri, care reunindu-i pe baritonul american Thomas Hampson şi pe superba soprană Sonya Yoncheva, va încerca să-i facă pe ascultători să uite vocile iluştrilor lor pedecesori.

 În Trubadurul, vor putea fi ascultaţi  Maria Agresta, Anita Rachvelishvili şi Roberto Alagna.

De la debutul său, în 2007, soprana italiană Maria Agresta le-a oferit criticilor posibilitatea de a rivaliza în inventivitate în căutarea superlativelor. Cu o voce pe cât de puternică pe atât de capabilă de rafinament, cântăreaţa face minuni în repertoriul italian de secol XIX, pe care îl interpretează pe cele mai mari scene de operă ale lumii. Alături de Roberto Alagna, star de dincolo de Canalul Mânecii, unde a triumfat de nenumărate ori, ea va interpreta pasiunea nefericită din această operă romantică, printre cele mai tragice compuse vreodată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel