PG și CSM, detalii pentru AID privind verificările în cazul fetei din Vaslui violate

Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) anunță că atât Parchetul General, cât și Consiliul Superior al Magistraturii (CSM au transmis, luni, în ce stadiu se află verificările solicitate privind cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa. 

Pe 19 iunie, magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar pentru cei şapte tineri suspectați de violarea unei fete de 17 ani.

Cazul a atras atenția AID, care a solicitat atât Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Parchetului General să se sesizeze și să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora.

Cele două instituții au răspuns prompt solicitărilor, iar, luni, au oferit pentru AID și câteva lămuriri privind stadiul verificărilor.

Dreptate pentru tânăra violată în Vaslui. Petiție online pentru pedepsirea violatorilor

"Ca urmare a sesizării de către Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID) în data de 23 iunie 2015 atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi a Parchetului General în cazul celor şapte tineri din Văleni, judeţul Vaslui, care au violat ore în şir o elevă, până ce fata şi-a pierdut cunoştinţa, să se aplece asupra procedurilor şi a ultimei decizii pronunţate şi să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015 domnul judecator Marius Badea Tudose, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara în vederea efectuării de verificări potrivit competenţelor.

În prezent lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecţiei Judiciare urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei astăzi, 20 iulie 2015 că a dat curs sesizării noastre, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituţiei, si în cel mai scurt timp ( cel mult câteva zile) concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Pe această cale dorim să transmitem respectul și aprecierea pe care organizația noastră le poartă față de Consiliul Superior al Magistraturii, cât şi faţă de Parchetul General,acestea dând în acest caz dovadă de promptitudine, profesionalism și transparență.

Totodată, în măsura în care vom primi răspunsuri cu privire la soluționarea cazului de către Inspecția Judiciară din cadrul CSM sau de către Parchetul General, Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei le va aduce la cunoștința publicului, rămânând în continuare preocupată de soarta victimelor aflate în această situaţie", precizează AID.

Băsescu, revoltat de cazul tinerei din Vaslui violate: Astfel de haite nu au ce căuta în societate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel