Partidul lui Băsescu, solicitare expresă către premierul Cioloș

Mişcarea Populară îi cere premierului Dacian Cioloş să adopte în prima şedinţă de Guvern o hotărâre prin care posesorii de doctorate dovedite ca fiind incorect obţinute să-şi piardă titlul şi să restituie statului sumele încasate ca indemnizaţii în baza acestuia. 

'Faţă de amploarea pe care a luat-o fenomenul de plagiat în rândul demnitarilor, de care este afectat şi guvernul dumneavoastră, vă solicităm că în prima şedinţă a guvernului să adoptaţi o hotărâre de guvern prin care: toţi posesorii de titluri doctorale dovedite ca fiind incorect obţinute să-şi piardă imediat titlul de doctor şi să restituie statului sumele încasate ca indemnizaţii în baza titlului doctoral, Ministerul Educaţiei să fie obligat să publice, în maximum 48 de ore, lista tuturor titlurilor doctorale validate de minister în ultimii 25 de ani.

Lista va cuprinde numele beneficiarilor, titlurile tezelor de doctorat precum şi conducătorul de doctorat', se arată în solicitarea MP adresată premierului.

Totodată, MP consideră că hotărârea de guvern ar trebui să mai prevadă obligaţia ca universităţile care au sau au avut şcoli doctorale să pună la dispoziţia oricărui solicitant, în maximum 48 de ore, copii după orice teză de doctorat solicitată.

[citeste si]

În acelaşi timp, MP susţine necesitatea ca premierul să dispună schimbarea componenţei Consiliului Naţional de Etică, subordonat politic ministrului Educaţiei, cu specialişti de largă recunoaştere internaţională, neafiliaţi politic, cu doctorate obţinute la universităţi de prestigiu din UE şi America, şi care să asigure obiectivitatea şi profesionalismul analizării originalităţii tezelor de doctorat.

Potrivit MP, prin luarea acestor măsuri, premierul Cioloș va confirma astfel că trece și la fapte.  

'Fără aceste prime măsuri decisive nu vom avea dovada că premierul României are voinţa şi determinarea de a trece de la vorbă la fapte şi toate bunele intenţii afişate vor sfârşi într-o deziluzie lamentabilă', conchide MP în solicitarea adresată prim-ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel