Minunea din viața unui copil. Operația care îi va schimba viața

În urma unei campanii umanitare desfășurate exclusiv online, Asociația “Salvează o inimă” a reușit să strângă fondurile necesare, în valoare de 21.000 de Euro, pentru operarea lui Matei Teodor. Băiețelul, în vârstă de 9 luni, suferă de hipoacuzie neurosenzorială bilaterală profundă și, grație celor peste 4.600 de persoane care au aderat campaniei online, acesta va fi operat la începutul anului urmator.

Doctorii îi vor introduce un dispozitiv electronic, denumit implant cohlear, care transformă stimulul sonor în impulsuri nervoase și-l va ajuta pe Matei să audă pentru prima data în viață. Potrivit audiologului Anca Modan, operaţia de implantare presupune introducerea unor electrozi direct în receptorul nervos din urechea internă (denumit cohlee) şi ataşarea unui computer miniatural la suprafaţa cutiei craniene, în zona urechii, sub piele. Auzul poate fi recuperat până la un grad destul de ridicat, însă esenţială este învăţarea, desluşirea sunetelor şi vorbirea, care presupun un efort intens, continuu ce poate dura, în funcţie de caz, şi câţiva ani de zile.

"Au fost momente în care mi-am pierdut orice speranță că Matei al meu o să aibă o viață normală. Speranța a venit într-o secundă, când Asociația "Salvează o inimă" a confirmat că va iniția campania online de strângere de fonduri.

După puțin timp de la începerea ei, am văzut cum sute de oameni au început să doneze pentru băiețelul meu și am primit zeci de telefoane de încurajare. Parcă am simțit un val de energie care m-a făcut să lupt până la capăt. Acum suntem foarte nerăbdători ca Matei să fie operat și abia așteptăm să ne audă vocile și să zâmbească la auzul lor", declară Ana Maria Teodor, mama lui Matei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel